Thee om af te vallen, werkt dat?

XLS medical thee

Het is geen geheim dat ik na de zwangerschap van kind 2 nog wat extra kilootjes heb gehouden. Gewoon, omdat ik dat zo gezellig vind. Was het maar zo helaas, de ‘harde’ werkelijkheid is dat ik die laatste paar kilo’s gewoon niet kwijt raak. Toen ik dus laatst benaderd werd door Apotheek Viata om de XLS Kuur Afslankingsthee te proberen, vond ik dat stiekem best wel spannend. Want de reclame van XLS Medical ken ik wel, maar de producten heb ik nooit gebruikt. Ben jij ook zo benieuwd of dit werkt?

Thee

XLS medical thee (1)-

Er zitten 20 zakjes in een doosje, en je mag per dag 1 zakje thee drinken. Dat betekent dat je dus 20 dagen een ‘kuur’ kunt doen.

XLS medical thee (2)-

Informatie op de verpakking. De ingrediënten die in de thee zitten zijn de volgende:
Cassia angustifolia folia (senna bladen) 0,7 g, Thea sinensis folia (groene thee) 0,4 g, Betula folia (berkenblad) 0,2 g, Foeniculum fructus (venkel) 0,2 g, Frangula alnus (sporkenhout) 0,2 g, Millefolium herba (duizendblad) 0,1 g, Urtica folia (netelblad) 0,1 g, Rosa canina fructus (hondroos) 0,1 g. Muntsmaak: Mentha spicata (muntblad) 0,48 g.

Het is dus een kruidenthee. Uit de verpakking maak ik op dat de thee er voor zorgt dat er overtollig je lichaam verlaat. Of dat er voor zorgt dat je afvalt, betwijfel ik wel een beetje.

XLS medical thee (6)-

Op de zijkant van de doos staat nog iets over ‘gezonde voeding’ voor mannen en vrouwen.  Belangrijkste opmerking die ik hier tegenkom is eigenlijk dat het echt een ‘kuur’ is en dat je de thee dus niet langdurig moet gebruiken.

SMaak

XLS medical thee (3)-

Op de verpakking staat dat je de thee 1-3 minuten moet laten trekken. Zelf vind het lekker om het (minstens) 3 minuten te laten trekken, want ik hou wel van wat smaak aan mijn thee. Ik vind de thee best lekker, maar dat is persoonlijk. Als het noodzakelijk was om de thee de hele dag te drinken, dan zou ik daar absoluut geen problemen mee hebben. Ik raak er niet snel op uitgekeken zeg maar.

En, werkt het?

XLS medical thee (4)-

Misschien wel de belangrijkste vraag van dit artikel: werkt het? Nou, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik let natuurlijk hoe dan ook al op mijn voeding, en ik ben, sinds ik de thee gebruik (nu zo’n 2 weken) 1 kilo kwijt. Of dat helemaal aan de thee te danken is, vind ik lastig om te beoordelen. Wel zorgt de thee er voor dat ik elke dag een halve liter water extra drink, wat natuurlijk ook enorm helpt bij het afvallen. Als ik het een beetje positief zeg: ik ben niet ontevreden over deze thee: ik vind het lekker om te drinken, en stiekem ben ik toch weer een kilo kwijt!

Je kunt XLS Kuur Afslankthee kopen bij Online Apotheek Viata.

Kende jij de producten van XLS Medical al? En heb jij wel eens iets geprobeerd? Ik ben erg benieuwd of het bij jou effect heeft gehad. Laat je het weten in de comments?

xx
Loes

P.s. Dit artikel bevat een product dat ik opgestuurd heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

9 Reacties

 1. 19 augustus 2016 / 06:38

  Kende de reclame wel, maar zou nooit pillen gebruiken. Deze thee daarentegen lijkt volledig natuurlijk en daar kan niet zoveel mis mee zijn volgens mij. Klinkt goed, zeker als onderdeel van een gezond dieet. Als hij dan ook nog goed smaakt, helemaal mooi meegenomen.

  Gefeliciteerd met de kilo! En veel succes met de rest!

  • Loes
   Auteur
   19 augustus 2016 / 12:01

   Die pillen ben ik ook een beetje huiverig voor inderdaad. Leuke reclame, maar zou ze nooit zelf kopen. En thanks, nu nog een paar kilo meer er af ^-^

 2. 19 augustus 2016 / 09:58

  Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Misschien dat de een hier baat bij heeft, de ander weer niet. Zelf geloof ik nooit zo in dit soort middeltjes. Als je laxeerpillen gebruikt dan verlies je ook gewicht. Maar dat is natuurlijk niet gezond.

  • Loes
   Auteur
   19 augustus 2016 / 12:02

   Precies, dat vind ik inderdaad ook. Die pillen van XLS vind ik ook een beetje eng, heel eerlijk gezegd. Maar in die thee zie ik geen kwaad. En als ze op zijn is de ‘kuur’ af, en dan stop ik er weer mee. Kijken of die kilo er dan ook weer bij komt ^-^.

 3. 19 augustus 2016 / 13:55

  Ik ben niet voor afslankingsthee’s. De meeste zijn vochtafdrijvend of werken laxerend (dus ook vochtafdrijvend). Als je wil vermageren, wil je net vet kwijtraken en geen vocht. Gezond eten en bewegen is nog steeds de beste manier om af te vallen.

  • Loes
   Auteur
   19 augustus 2016 / 14:38

   Precies, alleen vocht kwijtraken is niet voldoende, en vaak slechts tijdelijk.

 4. Marjon
  19 augustus 2016 / 23:23

  Uiteraard ook wel gehoord via alle reclames op de tv maar nog nooit gebruikt. Ook ik heb nog wat overtollige kilo’tjes na mijn twee kinderen. Wil het nu gaan proberen om meer te sporten en minder te snoepen en meer water of thee te drinken.
  Fijn dat je er al 1 kwijt bent, hoop je snel te volgen 🙂

  • Loes
   Auteur
   21 augustus 2016 / 21:15

   Ik geloof ook niet zo in wonderpillen. Als die echt bestonden, was de hele wereld al wel slank! Meer sporten en minder eten (snoepen) is ook mijn ‘motto’, hoewel soms best een beetje lastig! Volhouden is het belangrijkst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *