Red Velvet Latte | Recept

Red Velvet Latte

Vandaag een heerlijk warm drankje, voor als je toe bent aan vloeibaar comfort food. Of als je bijvoorbeeld een lange herfstwandeling hebt gemaakt en toe bent aan wat lekkers. Ik ben enorm fan van Starbucks, mensen die mij kennen weten dat inmiddels wel. Mijn favoriete drank is daar eigenlijk de Caramel Macchiato, daar raak ik echt nooit op uitgekeken. Ik kwam echter ergens ook een Red Velvet Latte tegen, en na het succes van de Red Velvet Koekjes (hier) dacht ik: dat moet ik ook proberen!

Ingrediënten

Voor een flinke Red Velvet Latte heb je nodig:

 • 1 kopje koffie
 • 1 beker warme melk
 • 1 koffielepel cacaopoeder
 • 1 theelepel vanille-extract
 • rode kleurstof
 • slagroom
 • hagelslag
 • suiker

En zo maak je het

Begin met het kloppen van de slagroom (ik gebruik verse slagroom, slagroom uit een spuitbus vind ik echt heel erg vies). Ik had alleen een zakje vanillesuiker toegevoegd, omdat ik het niet zo zoet wilde maken. Als je het wel zoet wilt hebben, moet je dus nog extra suiker toevoegen.

Verwarm de melk in een melkopschuimer (zonder te schuimen, die van Nespresso heeft ook een optie om de melk alleen te verwarmen). Zet ondertussen een kopje koffie.

Giet de koffie onderin je glas en meng de cacaopoeder er door. Voeg ook alvast een theelepel vanille-extract toe. Als je van zoet houdt, kun je nu ook nog een zoetje of suiker toevoegen, net als je normaal bij je koffie zou doen.

Meng de kleurstof door de melk, die wordt dan mooi roze-achtig. Giet de melk vervolgens bovenop de koffie. Ik moet zeggen dat ik de kleur niet zo goed rood kreeg, ook na nogmaals toevoegen van meer kleurstof, bleef het wat bruinig, haha, dus mijn variant is meer een Brown Velvet Latte.

Anyway, schep vervolgens een paar scheppen slagroom bovenop je latte en versier met hagelslag. Tip: neem de hagelslag met minions, die heeft bruine en witte hagelslagjes, met vanilesmaak!

red-velvet-latte-2

red-velvet-latte-4

red-velvet-latte-7

Need I say more? Dit vraagt er toch gewoon om om opgedronken te worden?

red-velvet-latte-9

Drink smakelijk! Ik maak mijn slagroom de volgende keer iets zoeter, want het was nu (gelukkig) niet overdreven zoet. Manlief zei zelfs: er zit geen smaak aan (*rolt met ogen*), maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Aangezien ik nog slagroom over heb, ga ik dit zeker nog een keertje maken! Misschien in de avond een keer een cafeïnevrije variant!

Kende jij de Red Velvet Latte al? Leuk voor bij de (Semi) Red Velvet Cookies (recept hier).

xx
Loes
Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

5 Reacties

 1. 18 november 2016 / 14:35

  Ik kende hem niet, en ik was benieuwd hoe je de rode kleur ging verkrijgen. Mooi resultaat!

  • Loes
   Auteur
   18 november 2016 / 14:52

   Dank je wel! Ik zag op internet ook mensen voorbij komen die er bietensap in gooiden voor de rode kleur, maar dat is niet smaakloos, en dat wilde ik dus niet doen 🙂

  • Loes
   Auteur
   23 november 2016 / 22:59

   Thanks! Dat was het ook zeker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *