Paashaasbroodjes: Hoe een idee van Pinterest soms niet wordt als het plaatje :(

Ok, leuke titel. The story: al een tijdje heb ik deze pin in mijn hoofd die ik graag met Pasen zou willen maken: bunny broodjes! Je maakt een ovaaltje van je bolletjesdeeg, knipt met een schaar oortjes en met een sate-prikker prik je oogjes en een neusje. Klinkt simpel toch? En het plaatje zag er supergeweldig uit, dus ik dacht: dat moet lukken!!

IMG_6500

Manlief had voor Pasen heel lief croissantjes en broodjes van Danerolles meegenomen. Toen mijn schoonmoeder er was leek het me leuk om croissantjes te bakken, maar je raadt het al: ik maakte de verkeerde verpakking open.. Dus toen hadden we broodjes.

Ik dacht: daar kunnen we dan leuk die konijntjes van maken. De kleine meid wilde wel helpen (het werden uiteindelijk ook maar 5 broodjes in plaats van 6, want samen hebben we van 1 broodje het volledige deeg opgegeten, oepsie!), en vol goede moed gingen we aan de slag.

IMG_6503

Het was al lastig om de ronde voorgevormde broodjes in een ovaaltje te krijgen.. En hoe meer ik kneedde, des te stugger en minder luchtig het deeg werd.. Mmh, misschien toch ook niet zo handig om het met dit deeg uit te proberen??

IMG_6504

Ok, toen de oren knippen: dat lukte dus TO-TAAL niet zo makkelijk als op het plaatje.. Met wat voor schaar moet je dat doen?? Echt verschrikkelijk mislukt toch? En ik heb ECHT net zo geprobeerd te knippen als op het plaatje van Pinterest…

IMG_6509

De kleine meid vond het prachtig en mocht de broodjes met ei besmeren. Dat deed ze vol overtuiging (ha, trotse mama hier).

IMG_6511

Maar het zijn meer kleine duiveltjes dan lieve konijntjes.. Potverdrie, wat is dit verschrikkelijk mislukt.. Goed, omdat we toch een broodje moesten eten hebben we het spulletje maar in de oven gestopt.

IMG_6514

En dit was het eindresultaat. Onvoorstelbaar dat ik dit echt zit te typen en online zet.. Wat een mis-baksels (ha!). Ze waren trouwens wel ontzettend lekker, hele smakelijke broodjes, maar man, man, dit is toch niet om aan te zien! Ik ga het dit weekend denk ik niet nogmaals proberen, want ik heb er echt totaal geen vertrouwen in dat het nog goed gaat komen met ander deeg.

Dus geen paashaasbroodjesontbijt voor ons met Pasen, helaas (ha, wat een mooi woord: paashaasbroodjesontbijt.. ;)).

Heb jij wel eens iets van Pinterest gemaakt wat mislukte?

xx
Loes

P.s. Volg mij op Pinterest!

8 Reacties

 1. 25 maart 2016 / 08:36

  Zo grappig, ik zie opeens overal mislukte paasbroodjes voorbij komen. Failed it!

  • Loes
   Auteur
   25 maart 2016 / 08:55

   Nou, zeg dat wel. En ik ben diep, diep, heel diep teleurgesteld :(. Boehoe.

 2. 31 maart 2016 / 16:24

  Ik denk dat het beter werkt met ‘vers’ deeg. Of probeer het eens met zo’n pizzadeeg mix? Het moet een beetje stevig deeg zijn, en ik denk dat je pas moet knippen nadat het deeg gerezen is. Denk ik. Ik ben nu toch wel uitgedaagd genoeg om dit eens te testen…

  • Loes
   Auteur
   31 maart 2016 / 19:45

   Dat was mijn idee stiekem ook wel een beetje. Zeg maar bolletjes rollen en die laten rijzen en dan echt pas op het laatst knippen. Ben benieuwd of het jou wel lukt! Laat je ’t even weten?

 3. Alette
  8 april 2022 / 13:17

  Hoi. Ik heb enige tijd geleden een workshop bijzet bakkerij museum in Hattem gehad. De bakker had het broodbeleg al voorbereid en inderdaad gerezen klaarliggen. Nadat hij diverse dingen voor had gedaan, mochten we zelf van wat deeg iets maken. Ik koos om van 2 bolletjes deeg egeltjes te maken. Dat was ook niet makkelijk, maar wel goed te doen. Mede door het goede deeg, denk ik. De egeltjes vielen de volgende dag in goede aarde bij mijn 2 jongens . Oefening baart kunst! Dus geef niet op…

  • Loes
   Auteur
   11 april 2022 / 15:16

   Bedankt voor je reactie. De kwaliteit van het deeg zou nog wel eens een flink verschil kunnen maken inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *