Nationale Buitenspeeldag | Leukste speelgoed voor buiten

Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag! Op de valreep heb ik dus nog even het leukste buitenspeelgoed voor je op een rij gezet. Mochten je kids zich vervelen met het warme weer.

Nationale buitenspeeldag

Nooit geweten dat deze dag bestond, maar nu ik het weet, vind ik het eigenlijk best wel leuk. Tegenwoordig hebben kinderen zoveel te spelen, en veel dingen zijn eigenlijk vooral elektronisch (spelcomputers, tablets, etcetera). Op straat zie je lang niet zoveel kinderen meer spelen als vroeger. Voor mijn gevoel speelden we vroeger veel meer op straat dan nu, en om die reden vind ik het dus goed als er een dag als deze in het leven is geroepen. Om te benadrukken dat buiten spelen belangrijk is, maar natuurlijk ook heel erg leuk!

BS Parachute

nationale buitenspeeldag (1)

Met de BS parachute is het belangrijk dat je samenwerkt met je medespelers. De parachute heeft een diameter van 305 cm en 24 ballen, en er zitten 12 dingen aan waar je aan kunt vasthouden. In het midden van de parachute zit een gat, waar je de ballen uiteindelijk doorheen moet laten gaan. Ik heb gehoord dat dit iets is wat ook gebruikt wordt met ouderen (dementen).

Watertafel

nationale buitenspeeldag (2

Echt iedereen die ik ken met een watertafel, is er enthousiast over. Kindjes kunnen al van jongs af aan bij de watertafel staan en heerlijke klooien met water. Echt ontzettend leuk voor warme dagen, als je geen zin hebt om een badje op te zetten. Ook hier in huis is een watertafel favoriet, en hij staat ondertussen al een paar zomers buiten.

Een waterbaan

nationale buitenspeeldag 3

Iets wat we zelf niet hebben, maar onze neefjes wel: een waterbaan! Eigenlijk is dit net zo’n succes als een watertafel, alleen het leuke van zo’n waterbaan is dat je die kunt uitbreiden. En zo kun je, afhankelijk van de grootte van je grasveldje, een kleine of grote waterbaan bouwen.

Unicorn zwemband

nationale buitenspeeldag 4

Ok, I confess, dit is er stiekem 1 op mijn verlanglijstje: deze opblaasbare unicorn! Niet echt buitenspeelgoed natuurlijk, want alleen te gebruiken in het water, maar toch. Lijkt me ook wel leuk om gewoon in de tuin te leggen, haha.

Zandvrachtwagen

nationale buitenspeeldag 5

Iets wat zoonlief helemaal geweldig vindt: een vrachtwagen met grote laadbak voor buiten. Zo een waar je lekker veel zand in kunt scheppen, en die je dan weer leeg kunt gooien, om het nog een keer te doen. Wat kan het leven simpel zijn he?

Zwembad met sproeier

nationale buitenspeeldag 6

En als laatste iets leuks voor ontzettend warme dagen: dit dinozwembad met sproeier. Niet alleen een leuk zwembad, maar omdat je de tuinslang kunt aansluiten op de sproeier. Heerlijk voor tropische dagen!

Wat is jouw favoriete buitenspeelgoed?

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *