Moestuintjesupdate | Deel 4

moestuintjesupdate 4

Vandaag even een snelle update van de moestuintjes. Ik zei in deel 3 al dat het allemaal zo snel gaat! Ik ga dan ook geen dagen wachten met het plaatsen van deze update, want eigenlijk is het dan al niet actueel meer. We hebben dus wat moestuintjes in etappes gezaaid, en van de eerste serie moest er hoognodig wat verplant worden. Lees mee!

moestuinupdate 4 (1)

Ik heb plek in de vensterbank vrij moeten maken voor de 2e reeks potten, want ik durf ze nog niet naar buiten te zetten. Het is nog niet erg warm genoeg (vind ik dan). Manlief is niet zo blij met de nieuwe ‘kamerplanten’, maar het is gelukkig maar tijdelijk.

moestuinupdate 4 (2)

De courgette ging ineens heel hard groeien. Volgens de instructie mocht ie met bakje en al in een grote pot. De wortels kwamen echt al flink door het bakje heen, dus hopelijk doet ‘ie het goed in de grote pot.

 

moestuinupdate 4 (3)

Ook de worteltjes hadden al een beste hoogte. Ik heb de boel netjes verdeeld over de pot. Dit is een mooie diepe pot, vorig jaar had ik worteltjes van 4 cm met hele rare gestompte onderkantjes, hihi.. (puur door het gebrek aan diepte van de bak waar ze in stonden…).

moestuinupdate 4 (4)

Ook de sperzieboon groeit flink in de hoogte, hij moest echt al vast aan het stokje. Deze mocht in een kleiner potje.

moestuinupdate 4 (5)

In de andere 2 potjes zitten de cherrytomaatjes. Voor de vorm zit het stokje er vast bij, maar het was nog niet noodzakelijk om ze vast te zetten. Daar moeten ze nog een stukje verder voor groeien.

moestuinupdate 4 (7)

 

 

In de andere vensterbank heb ik toch de broccoli maar wat uitgedund (zoals het advies was. Het zijn al flinke sprieten, en dat was vorig jaar ook het geval. En vorig jaar is het helaas nooit een echte broccoli geworden… Ik heb er dus een hard hoofd in voor dit jaar. Maar we houden vol!

 

moestuinupdate 4 (9)

Deze moeten nog ergens een plekje krijgen: 2 x venkel. Ook hier de plantjes netjes uit elkaar gehaald, benieuwd wat dit gaat worden. Ik vond venkel in de slowjuicer wel erg lekker, dus hopelijk komt er wat uit wat ik kan juicen!

moestuinupdate 4 (6)

En dit zijn de plantjes die nog niet klaar zijn voor een pot. Of stiekem een paar wel, maar de grond was op, dus manlief gaat hopelijk morgen even nieuwe halen, zodat we weer verder kunnen verpotten. Oh ja, die tuinkers gaat weer als een malle. Eens even opzoeken wat ik daar nog mee kan.

moestuinupdate 4 (8)

Tot slot nog de bakjes van Ikea: die gaan ook erg goed hoor. Die basilicum (rechts dus) groeit echt als een malle, ik krijg het plastic dekseltje er bijna niet meer op, haha. Moet daar de gebruiksaanwijzing ook nog maar eens even nalezen, want geloof dat ik er ook iets bij heb om te verpotten.

Tot zover deze update. Hoe gaat het met jullie moestuin?

xx
Loes

Moestuintjes | Deel 1
Moestuintjesupdate | Deel 2
Moestuintjesupdate | Deel 3

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *