Mijn week in foto’s 9 | Persoonlijk

weekinfotos9.jpg

En weer een week voorbij! Ik had gehoopt deze week heel veel foto’s te maken van skiënde mensen en mooie vergezichten met veel sneeuw, maar dat zat er voor mij helaas niet in deze week :(. Kijk mee!

Maandag

image-2016-02-28(2)

Omdat ik gisteren ben gevallen met skiën, en mijn knie ontzetten dik is, kan ik dus helemaal niks. Toeval wilde overigens dat we een ‘overbuurvrouw’ hadden die huisarts is, en die is dus even wezen kijken wat er met mijn knie kan zijn: ze kon er nog weinig over zeggen en moet dus rust houden. 3 x daags koelen met een ijscompres en lekker paracetamol nemen tegen de pijn. Volgende week in Nederland maar naar mijn eigen huisarts.

maandag (2)

Ik kan dus goed aan het werk voor mijn ‘reading challenge’, ik lees lekker verder in ‘Zolang er leven is’ (het 2e dagboek van Hendrik Groen), met mijn knie op een kussen.

maandag (3)

Manlief besluit om met de kleine man te gaan wandelen in de rugdrager. Wat een snoetje zo he. Met z’n lekkere mutsje. Ik ben verliefd.

maandag (5)

’s Avonds gaan we uit eten. Gelukkig hebben we een slee bij ons, zodat ik op de slee kan zitten om bij het restaurant te komen. Leuk om te zien hoe die kleintjes naar de selfiecam kijken, ze vinden het zo leuk om zichzelf te zien!

maandag (4)

Heerlijk toch: zo’n platte. Dit is voor 5 personen. Echt waar. Het ging overigens bijna helemaal op. Zo verschrikkelijk lekker!!

Dinsdag

dinsdag2

Aangezien ik niet kan lopen, blijven we maar binnen en kijk ik veel naar wat er buiten gebeurt. Sorry kleine man, voor de roze deken :).

dinsdag

We hebben een lekker dagje. Er wordt in huis met 3 kids ‘gevochten’ om 2 tablets, haha. Altijd spannend.

Woensdag

Woensdag (1)

Het is een stralende dag vandaag! Dit is het uitzicht vanuit ons huisje/als we op het terras buiten zitten.

Woensdag (2)

Als zoonlief in bed ligt, besluit ik om ook even lekker buiten te zitten. Ik had aangenaam gezelschap, niet zo’n spraakzaam type, haha.

Woensdag (3)

Bij opa en oma op bezoek (zij logeerden in het huisje naast ons), en jawel: ook hier worden de tablets in beslag genomen :-).

Woensdag (4)

’s Avonds eten we in het huisje van de buren. De kleine neefjes (met 2 dagen leeftijdsverschil) zitten lekker naast elkaar. Schattig he?

Woensdag (5)

’s Avonds begint het ontzettend hard te sneeuwen. De bankjes en tafels waren vanmiddag nog sneeuwvrij en ze staan ook nog een beetje beschut. Ik denk dat er al met al wel minstens 20 cm sneeuw is gevallen!

Donderdag

donderdag (1)

Er is dus lekker veel verse sneeuw gevallen dus we gaan lekker met de kids naar buiten vandaag. Ik kan nog steeds niet lopen, maar wil wel graag lekker buiten zitten. De kleine man heeft al lekker zijn sneeuwpak aan.

donderdag (2)

En zo zitten we lekker samen op de bank. Het is wel een beetje koud nog, maar wel heerlijk om zo buiten te zijn.

donderdag (3)

We gaan ook nog even samen op de slee. We zitten dichtbij een prachtige ‘Wanderweg’ en willen daar even gaan spelen. Ik ben wel ‘zwaar’ op mijn slee zo in de verse sneeuw, hihi.

donderdag5.jpg

Via internet had ik van deze geweldige kinderski’s gekocht: je kunt er met je snowboots in en met een verstelbaar bandje kun je ze dan vastzetten. Er zaten ook nog skistokken bij. Echt superleuk om even te proberen. Lekker glijden op de weg, maar dochterlief vond het nog wel een beetje lastig. Ik had dit zelf graag met haar willen proberen, dat was eigenlijk een beetje mijn droom voor deze vakantie, maar mijn knie gooide ontzettend veel roet in het eten.

donderdag (4)

’s Middags heeft mijn lieve neefje ook de voorkant van de camera van de telefoon ontdekt: hij vindt het geweldig om foto’s te maken en ze dan te zien. Dus daar maken we even dankbaar gebruik van. Lief he?

Vrijdag

Vrijdag (1)

Vrijdag schijnt de zon weer lekker en gaan we heerlijk buitenspelen. De laatste dag in de sneeuw, want morgen gaan we weer naar huis.

Vrijdag (2)

De zon is zo fel dat de kleine man ook een zonnebrilletje op moet. Dit is er een van baby banz, maar ik was er niet zo enthousiast over. Hij zit een beetje raar, zakt af of zit te hoog op z’n neus, en door dat laatste had hij helemaal een rode plek na gebruik. Volgend jaar op zoek naar wat anders dus maar.

Vrijdag (3)

De stokken heb je niet per se nodig voor het skiën, vindt dochterlief, voor het klimmen in de sneeuw is het ook heel handig. Ik vind ‘r wel zo stoer zo.

Vrijdag (4)

Langzaamaan begint mijn kuit enorm pijn te doen en als ik aan de binnenkant van mijn been kijk, schrik ik me kapot: zo blauw ziet het er uit!! Geen wonder dat het pijn doet. Mijn scheenbeen is overigens ook helemaal geel (als van een blauwe plek). Ziet er niet goed uit, en ik maak me dan ook een beetje zorgen over wat er aan de hand is met mijn knie.

Zaterdag

zaterdag (1)

De dag van vertrek helaas. Rond kwart voor 10 rijden we weg. De sneeuwkettingen liggen er nog onder, hoewel we die omlaag niet echt nodig hebben. Als we ze er af willen halen, lukt dat bijna niet en dat kost veel tijd. Gelukkig is het met veel doorzettingsvermogen en hulp van mijn schoonvader toch gelukt.

zaterdag (2)

Onderweg is dit het uitzicht. Een plaaaaaaatje toch? Zo jammer dat het er al weer op zit.

zaterdag (3)

Ons lieve ventje achterin. Nooit geweten dat lange vingers ook zorgden voor goede gel (zie de kuif, resultaat van het in het haar smeren van de lange vinger, hihi).

zaterdag (4)

Lief he, sorry voor alle foto’s van onze knappe zoon (hoezo trotse mama). Ik vind het zo schattig hoe hij knuffelt met zijn lieve kikker. Helaas hebben we maar 1 kikker (gekocht in een dierentuin en Duitsland), en deze is echt favoriet.

zaterdag (5)

Maar…. Toeval wilde dat we, toen we stopten bij een tankstation in de buurt van Fulda, nog zo’n kikker tegen kwamen!!! Wel een maatje groter (‘papa kikker’ volgens dochterlief ;)), maar de kleine man knuffelt er net zo hard mee. Fijn, want zoals je kunt zien, mag de kleine kikker best een keer weer in de wasmachine.

Zondag

Vandaag hebben we een rustdag in huis en maak ik eigenlijk geen foto’s. Ik moet even wennen aan het feit dat ik nog steeds niet kan lopen, het lijkt nu ineens wel heel echt te zijn (dat was het natuurlijk al). Ik kan geen autorijden, dus maak me ook nog even zorgen hoe het moet met werk de komende week.

Hopelijk heb ik volgende week leukere foto’s en gaat het beter met m’n knie. Ik hoop daar morgen duidelijkheid over te krijgen. Keep you posted!

xx
Loes

3 Reacties

  1. Neelke | The Dutch Chronicles
    9 maart 2016 / 10:18

    Wat jammer van je been! Ik hoop echt dat je snel hersteld. Leuk dat jullie een extra kikker hebben gevonden, hij is erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *