8 leukste apps voor kinderen op de iPhone

Onze kinderen zijn nog best wel jong, maar weten al ontzettend goed met een iPhone en iPad om te gaan. Netflix en Youtube zijn favoriet, maar er worden ook al spelletjes gespeeld. Er ging een wereld voor me open, ik wist niet dat er zoveel leuke kinderspelletjes te downloaden waren. Inmiddels hebben wij er flink wat, en vandaag heb ik de leukste apps voor kinderen op de iPhone voor je op een rij gezet. Voor als je, net als ik in het begin, de bomen door het bos niet meer ziet (en je een hekel hebt aan stomme advertenties).

De leukste apps voor kinderen op de iPhone

Gek is dat eigenlijk he, hoe kinderen met een iPhone om kunnen gaan? Al voordat zoonlief 1 jaar was, wist hij al feilloos filmpjes te kiezen en zelfs een paar spelletjes te spelen! Het voordeel van een iPhone ten opzichte van een Android- of Windows-telefoon is dat er maar 1 home-button op zit, waar je echt op moet klikken. Als kleine kinderhandjes dus de telefoon stevig vasthouden, gaan ze niet naar een vorig scherm (wat wel gebeurt bij mijn LG G5 bijvoorbeeld). Die ene fysieke knop is dus echt een goede uitvinding voor kinderen van Apple!

De (nieuwe) iPhone 7 is nog meer geschikt voor (kleine) kinderen: omdat hij geen aansluiting voor de koptelefoon heeft, is hij nog beter bestand tegen water en stof. Handig dus als hij onder de bank beland, of als er een niesbui overheen gaat. Verder heeft de iPhone 7 een grotere batterij, waardoor je dus lekker lang spelletjes kunt blijven spelen, zonder dat je hoeft op te laden. Dat kan handig zijn als je de spelletjes bijvoorbeeld onderweg op vakantie wilt spelen, en je niet direct een lader bij de hand hebt.

–> Ook leuk om te lezen: tips om je kinderen in de auto te vermaken.

Mijn kids zijn momenteel 4 en 2 jaar oud, en de spelletjes die favoriet zijn, zijn dus ook voor die doelgroep (ongeveer) geschikt. Heb je oudere kinderen? Dan kan het zijn dat deze apps wat te kinderachtig zijn. Hoewel ik stiekem moet bekennen dat ik de meeste spelletjes zelf ook erg leuk vind om te doen! En nog even een kanttekening: de meeste apps zijn gratis, maar er is 1 favoriete app die betaald is. Dat zal ik er specifiek bij zetten. Staat er niets over een prijs, dan is de app dus gratis.

Peppa Paintbox

Bij Peppa’s paintbox kun je je iPhone als tekenpad gebruiken. Als eerste kun je kiezen of je als Peppa of als George wilt verven.

Vervolgens kun je ‘gewoon’ verven met een kwast, of allerlei leuke figuurtjes tevoorschijn toveren. Vooral die figuurtjes zijn erg leuk, want die maken ook nog eens geluid. Deze app is ook erg leuk op de iPad, omdat je dan iets meer ruimte hebt om te tekenen. Menig kunstwerk is hier al mee gemaakt!

LEGO Junior Create & Cruise

LEGO Junior Create & Cruise is een spelletje wat ik zelf ook graag speel. Lekker zonder nadenken ‘racen’ en ‘muntjes’ verdienen. Je begint met het samenstellen van je eigen personage, waarbij je kunt kiezen uit haar/hoofddeksel, hoofd, bovenlichaam en onderlichaam. Hoe verder je in het spel komt, des te meer keuzes kun je verdienen en zo kun je je poppetje dus steeds veranderen.

Vervolgens stel je zelf een voertuig (of helicopter) samen waarmee je een baan af moet leggen. Onderweg kun je dus ‘muntjes’ verdienen en met die muntjes krijg je weer nieuwe onderdelen voor voertuigen of poppetjes. De groene knop rechts onderin zorgt ervoor dat je voertuig beweegt, en kindjes kunnen dit al vanaf hele jonge leeftijd doen. De geluiden hier zijn ook erg leuk, vrolijke muziekjes en totaal niet irritant.

LEGO DUPLO Train

Nog een topper van LEGO. Ze hebben daar goed begrepen wat leuke apps voor kinderen zijn, want in de appstore kun je veel games van ze vinden (en in mijn lijstje dus ook). Bij dit spel kun je zelf je trein met wagonnetjes samenstellen. Afhankelijk van wat je kiest krijg je verderop in het spel opdrachten die je moet uitvoeren (tanken, mensen aan boord laten, kaartjes knippen, vrachten inladen).

Super leuk om te spelen ook deze. Met de hendel kun je aangeven hoe hard de trein rijdt (van 1 tot 10). Je kunt op het fluitje blazen of de toeter bedienen, en onderweg kun je ook van alles aanklikken wat geluid maakt.

Het leuke van dit spel is dat je eigenlijk geen enkele keer met dezelfde trein rijdt: je kunt het zo maken als je zelf wilt.

LEGO DUPLO Animals

Bij LEGO DUPLO Animals ga je op reis met Giraf en Konijn. Onderweg kom je allerlei dingen tegen die je kunt bouwen of aanpassen.

Ook hier krijg je allemaal leuke opdrachten die je uit moet voeren. Zo kun je cadeautjes afleveren bij andere dieren en mag je de beer die een winterslaap hield wakker maken.

LEGO DUPLO Food

Met LEGO DUPLO Food heb je je eigen mini-kraam waar je ijsjes, taart of broodjes kunt verkopen. De klanten (o.a. Giraf en Konijn, die je ook in de vorige app zag) geven door middel van een plaatje aan wat ze graag willen hebben en je moet dan in je ‘koelkast’ op zoek naar de juiste ingrediënten.

Als je dat goed doet, krijg je een soort beloning in de vorm van confetti in het scherm. Het leuke aan deze app vind ik dat je voor de tijd de ‘goederen’ geleverd krijg en alles klaar moet zetten en leggen. En ook na het ‘werk’ moet je de kraam weer schoonmaken. De instructies zijn super makkelijk en deze app wordt hier ook vaak gespeeld

LEGO Creator Islands

Het spel LEGO Creator Islands doet me stiekem een beetje denken aan Sim City van vroeger (toen je nog een stad moest bouwen).  Je bouwt je eigen wereld op verschillende eilanden, waarbij je de keuze hebt uit verschillende bouwwerken. Het grappige is dat deze app bedoeld is voor kinderen van 9-11 jaar, maar mijn dochter van 4 speelt het ook erg graag.

Als je een bouwwerk wilt maken, moet je zelf op de verschillende onderdelen klikken en ze vervolgens naar de juiste plek slepen. Leuke van dit spel is dat er ook echt dozen in de winkel zijn met de bouwwerken uit dit spel.

GoGoThomas

GoGoThomas is een spel waarbij je kunt racen met de treinen van Thomas de Trein. Thomas is hier hoe dan ook favoriet in huis en dit spel kon onze zoon ook al heel jong spelen.

Er wordt afgeteld en bij het signaal moet je zo snel mogelijk op de groenen knop rechts onderin drukken om Thomas te laten racen.

Hoe harder je drukt, hoe harder Thomas gaat. Zelf vind ik dit spel wat minder, omdat de uitdaging niet zo groot is, maar zoonlief is hier dus best fan van. Het enige nadeel van de app is dat je al snel over moet op een aankoop: alleen Thomas zelf is gratis om mee te racen. Wil je racen met Percy of James, dan moet je die kopen.

PAWRescues

Eigenlijk hou ik er niet van om voor een app op de iPhone te betalen, maar voor deze app maakte ik een uitzondering. Hij kost € 2,39 (uit mijn hoofd) en tot nu toe is hij dat dubbel en dwars waard. Ik heb het over de app van Paw Patrol: Paw Patrol Puppy Redding.

Bij deze app ben je zelf eigenlijk ook 1 van de pups, en help je mee met de andere pups om een reddingsmissie uit te voeren. Het spel begint in de Paw Patroller bij het grote scherm waar Ryder de instructies uit deelt.

Er zijn 5 deelgebieden waar je verschillende opdrachten kunt doen. En per opdracht speel je met 1 of 2 van de pups. De opdrachten zijn super leuk om uit te voeren en makkelijk te doen. Soms krijg je na de tijd nog een tip om een ‘badge’ te verdienen (dan moet je bijvoorbeeld een opdracht in een bepaalde volgorde doen). Heb je de badge niet verdiend, dan kun je de opdracht dus gewoon nog een keer doen.

Hier in huis staat deze app zowel op de iPhone als op de iPad, want er zijn er 2 die het heel graag spelen!

Kende jij deze apps voor kinderen op de iPhone al? En wat is jouw favoriete app op de telefoon voor kinderen? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

 

5 Reacties

 1. 1 september 2017 / 10:51

  Jij hebt ook een leuke blog! Ik zag al verschillende onderwerpen die mij ook aanspreken en artikelen die ik nog wel wil lezen. Dit lijstje is wel erg fijn! De lego / duplo apps hebben we al, maar die andere lijken ook wel erg leuk! Onze jongste is een echte Paw patrol fan, dus misschien ook die App aanschaffen…

  • Loes
   Auteur
   3 september 2017 / 14:59

   Dank je wel! Leuk dat je soms weer andere blogs tegenkomt die je aanspreken he. Vind het altijd leuk om bij anderen te lezen 🙂 Die Paw Patrol is echt heel schattig, ik vond het het geld echt waard.

 2. 5 september 2017 / 23:01

  Wat een leuk lijstje.
  Mijn kinderen spelen niet zo vaak op de tablet. Maar hier staan wel een paar toffe tussen voor als ze het wel eens doen.

  • Loes
   Auteur
   7 september 2017 / 13:22

   Hier spelen ze er vooral op op van die gekke momenten. Voor het slapen gaan, vlak voor de lunch of het eten, of in de auto op vakantie. En dan is het leuk als je iets hebt wat niet direct internet nodig heeft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *