Kunstwerken van je kids: bewaren of niet? | Mama-dilemma

[:nl] 

 

mama-dilemma-kinderkunstwerken-bewaren

Mijn dochter gaat nog niet naar school, maar op het kinderdagverblijf en op de peuterspeelzaal worden de meest prachtige kunstwerken gemaakt. Nog net niet iedere week, maar regelmatig komen er creatieve dingen mee naar huis. Daar ben ik als moeder natuurlijk uitermate trots op, maar ik maak me wel een beetje zorgen over de steeds groter wordende stapel ‘papier’ hier in huis.

Creatief kind

Er is natuurlijk ook niets leukers dan ‘zelfgemaakte cadeaus’. Ik vind het vooral ontzettend leuk om te zien hoe de tekeningen groeien: van wat krassen op papier tot hele poppetjes die tegenwoordig ontstaan. Zelf hou ik er enorm van om creatief bezig te zijn, en ik moedig dat bij mijn kinderen natuurlijk aan, omdat ik weet hoe LEUK het is om creatief bezig te zijn. Knippen, plakken, kleuren, kleien, het maakt niet uit, ik ben in voor alles.

Voor nu heb ik alle kunstwerken gebundeld in de kast liggen, en eigenlijk vind ik dat heel erg jammer. Ik zou er graag iets mee willen doen, tentoonstellen als het ware. Niet alles natuurlijk, maar toch zou het leuk zijn om daar iets mee te doen.

Wat doe je met de kunstwerken?

Dat is dus de vraag die ik me al een hele tijd stel. Gelukkig kan ik altijd terecht op Pinterest, en dus heb ik de leukste ideeën voor je uitgezocht.

Een wissellijst voor aan de muur! En dan wel eentje waar flink wat tekeningen in kunnen. Zo kun je steeds als er weer een nieuw kunstwerk is de lijst weer vullen.

Een andere oplossing voor vele kunstwerken is om ze in te scannen en allemaal super klein uit te printen. Dat kan stuk voor stuk, zoals hier op de tekening, maar je zou ook alles bij elkaar op een soort van poster kunnen zetten natuurlijk.

Als je wel al je kunstwerken wilt bewaren, maar je wilt ze niet echt tentoonstellen, dan kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om ze in te scannen en om ze dan in een mooi fotoboek te bewaren. Op die manier kun je heel wat kunstwerken kwijt! Leuk om bijvoorbeeld per jaar te bundelen.

Ook nog een leuke: hang 6 lege lijsten op met een wasknijper er in: zo kan je je kind laten kiezen welke kunstwerken opgehangen mogen worden. Komt er 1 bij, dan moet er ook 1 weg.

Dit vind ik zo’n leuk idee: leuke vormen van kurk aan de muur als prikbord. En een prikbord hoef je niet alleen de tekeningen van de kids kwijt, maar je kunt er natuurlijk ook andere leuke dingen op kwijt!

Je kunt er natuurlijk ook gewoon kurk onderzetters voor gebruiken! Helemaal leuk als je ze dan nog eerst even in een leuk kleurtje schildert (of met leuke stof bekleedt!). Ook hier geldt overigens het principe: komt er een kunstwerk bij, moet er eerst een kunstwerk af (als er geen plek meer is natuurlijk).

Als je het leuk vindt, kun je ook nog even een kijkje nemen op mijn Pinterest-bord.

Wat vind jij de leukste manier om de kunstwerken van je kids te bewaren? En op welke manier doe jij het nu? Ik ben heel benieuwd, ik weet namelijk nog niet wat ik het leukst vind :-). Laat het weten in de comments!

xx
Loes

Save

Save

Save

Save[:]

4 Reacties

 1. 16 september 2016 / 12:09

  Bij ons gaat de kinderkunst op de koelkast, opgehangen met magneetjes! Zo blijven de mooiste werkjes een tijd hangen. Komt er een nieuwe topper, dan verdwijnt het oude werk toch in de papierbak…
  Maar je kunt niet alles bewaren. Enkele foto’s nemen van echt mooie werkjes vind ik een aanrader. Leuk voor later.

  • Loes
   Auteur
   16 september 2016 / 12:50

   Dat hadden wij vroeger inderdaad ook. Bij ons nu in huis is de koelkast ingebouwd, en dan lukt dat niet met magneetjes helaas.

 2. Northflix
  16 september 2016 / 13:37

  Ik ben dan wel geen mama, maar de knutsels van mijn neefje hangen op de koelkast. De mooiste bewaar ik in een map, maar er zijn inderdaad leukere manieren…

  • Loes
   Auteur
   16 september 2016 / 15:11

   Ik denk dat ik hier ook een map blijf hanteren hoor. Ik vind het zelf ook ontzettend leuk om (sommige) tekeningen van vroeger terug te zien. Mijn moeder had voor elk jaar een soort kartonnen mapje gemaakt met daar een paar tekeningen/kunstwerken in. Dat was ook nog te overzien, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *