Getest: Vichy Pureté Thermale 3 in 1 | Beauty

Vichy purete thermale 3 in 1

Naarmate ik ouder word, merk ik dat mijn gezicht meer behoefte heeft aan ‘verzorging’. Als ik mijn make-up er niet goed af haal, krijg ik puistjes. Als ik geen (dag)crème op mijn gezicht smeer, merk ik dat de huid droog en trekkerig wordt. En in de winter heb ik behoefte aan een andere gezichtscrème dan in de zomer. Op zich natuurlijk geen hogere wiskunde, maar waar ik vroeger wel eens ‘makkelijk’ was met mijn huis, merk ik dat het nu gewoon direct afgestraft wordt.

Soms vind ik het best lastig om het juiste product voor mijn huid te vinden. Helemaal qua reiniging: een reinigingsmelk, make-up-remover, micellair water, doekjes, cleanser, met en zonder water en/of schuim, wat heb je allemaal nodig? Als je wilt, kun je ’s avonds uren bezig zijn met reinigers, maskers etcetera, maar eerlijk gezegd ben ik daar niet zo van. Ik wil mijn gezicht wel schoonmaken, maar dat moet niet te lang duren. Toen ik van Online Apotheek Viata de vraag kreeg of ik Vichy Pureté Thermale 3 in 1 wilde testen, was ik dus ook enthousiast: want 3 in 1 klinkt mij als muziek in de oren.

Vichy Purete Thermale (1)-

De verpakking is een tube, en dat vind ik best fijn: dit werkt hygiënisch. Je kunt makkelijk doseren en de klikdop sluit erg makkelijk, waardoor je ook met je hand(en) vol de tube goed dicht kunt doen.

Op de voorkant staat: One step cleanser sensitive skin. Net als de bodylotion van vorige week is ook deze tube vrij van parabenen. Fijn als je dus een gevoelige huid hebt, en liever geen producten met parabenen gebruikt. Zelf heb ik geen echt gevoelige huid, maar ik vind het wel een fijn idee om een product zonder parabenen op mijn gezicht te smeren.

Vichy Purete Thermale (2)-

De achterkant, ook hier de tekst over 3 in 1: 1. Reinigingsmelk, 2. Lotion en 3. Oogreinigingslotion. Ik snap dit niet helemaal, want wat is dan het verschil tussen een lotion en een reinigingsmelk? Er staat verder niet op de achterkant hoe je dit gebruikt, dus wat mij betreft is het dan een 2 in 1: voor je gezicht en/of voor je ogen.

Vichy Purete Thermale (3)-

Het is een dunne melkachtige substantie, en het ruikt lekker fris, zoals je van Vichy zou verwachten (tenminste, dat vond ik dan, haha).

Vichy Purete Thermale (4)-

Je ziet hoe vloeibaar het is, tijdens het maken van de foto drupt de reinigingsmelk al van mijn hand af. Het uitsmeren gaat ook fijn. Om je hele gezicht te bedekken heb je niet heel veel product nodig, want het verdeelt goed.

In gebruik

Ik heb als eerste geprobeerd om dit als oogreinigingslotion te gebruiken: met wat product (flink wat overigens) op een wattenschijfje heb ik geprobeerd mijn ogen schoon te maken. Dat vond ik niet echt een goed resultaat geven: mijn mascara ging er echt niet af, en oogpotlood bleef ook zitten. Voor mijn ogen alleen blijf ik dus liever mijn reinigingsdoekjes gebruiken: daar krijg ik ze wel helemaal mee schoon.

De volgende dag bedacht ik me dat het ook nog anders kon: ik heb mijn hele gezicht (inclusief mijn ogen) ingesmeerd met de lotion, en zachtjes gemasseerd. Zo kwam de mascara er toch ook wel af (gezien de panda-ogen die ik er mee kon creëren, haha). Daarna met een nat washandje alles er af halen en zo kreeg ik mijn gezicht toch goed schoon.

Of ik dit product blijf gebruiken? Ik denk het niet. Ik gebruik voor mijn ogen liever de reinigingsdoekjes die ik al had, en mijn gezicht is heel blij met Ultrabland van Lush. Voor nu maak ik de tube wel leeg, want de tube is wel ontzetten makkelijk in gebruik.

Vichy Pureté Thermale 3 in 1 (zonder parabenen) is onder andere te koop bij Online Apotheek Viata.

Heb jij wel eens een reiniger van Vichy gebruikt? En kun jij vertellen wat het verschil is tussen een reinigingsmelk en een lotion? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!

xx
Loes

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *