Geproefd: Koffie van Aroma Club

aroma-club

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Aroma Club met de vraag of ik hun koffie wilde testen. Ik nam een kijkje op de website, en zo kwam ik er achter dat de koffie die zij leveren een blend van koffies uit Colombia en Brazilië is, dat de koffie 100% eerlijk is, en dat ze zélf branden. Dat klonk mij als muziek in de oren! Aangezien wij een Nespresso apparaat hebben, wilde ik dus de cups wel graag testen. Vandaag laat ik je weten wat ik er van vind. Lees je mee?

Een pakketje!

aroma-club-koffie-geproefd-1

Zo kwam het pakketje binnen, een zak met koffiecups en een klein boekje er bij.

aroma-club-koffie-geproefd-2

Op de zak kun je duidelijk zien wanneer de koffie gebrand is. Ik mis alleen de informatie over de houdbaarheid van de koffie. Niet dat koffie hier maanden in de kast staat hoor, maar ik vond het toch wel handig om te weten.

aroma-club-koffie-geproefd-4

En als je dan de zak open scheurt… dan gebeurt er iets wat ik al heeeeel lang niet heb gehad: Er komt een heerlijke koffiegeur uit de zak. Echt, de geur van vers gebrande koffie. En dat is zo lekker! Elke keer als je de zak open doet, komt de geur je tegemoet, en dan krijg ik nog meer zin in koffie!

Koffie

aroma-club-koffie-geproefd-5

Het leuke van Aroma Club is dat je 3 verschillende dingen kunt bestellen:

 • bonen
 • losse koffie (gemalen)
 • nespresso cups

Omdat wij dus een Nespresso machine hebben, ging ik voor de cupjes. Die zien er prima uit, maar vind de kleurtjes van Nespresso wel wat leuker staan op je aanrecht. Overigens laat ik de cupjes in de zak zitten, omdat je de zak steeds weer kunt afsluiten. En die zak staat gewoon in de kast. Maakt het ook wel weer wat rustiger op je aanrecht :-).

De smaak

aroma-club-koffie-geproefd-3

De geur van koffie is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het om de smaak! De smaak van de koffie is lekker, het smaakt naar verse koffie. En dat is het natuurlijk ook. De variant die ik heb geproefd was een medium-dark roast, en qua sterkte konden we nog wel wat meer aan, maar dit is een koffie die ik graag drink.

Ik vond het wel een beetje spannend, omdat we eigenlijk nog nooit iets anders dan nespresso cups in onze machine deden, maar ik moet zeggen: ook dit werkt prima. Er komt zo’n lekker crème laagje op de koffie (zoals je zou verwachten) en de geur is ook nog steeds erg lekker.

Voor de toekomst heb ik nog wel een wens: van de Nespresso drink ik graag de caramel-variant van de koffie, en die is (nog) niet beschikbaar bij Aroma Club. Dat zou ik wel heeeeel graag willen!

Kosten

Als je cups gaat bestellen, kun je aangeven of je de Lungo, de Espresso of een mix van beide wilt bestellen. In het geval van ons huishouden zou ik gaan voor de mix: manlief drinkt graag wat sterkere koffie dan ik, dus zo kunnen we het combineren.

Vervolgens kun je aangeven of je een losse bestelling wilt doen, of dat je voor een (maand)abonnement gaat. In geval van een losse bestelling heb je 3 opties:

bestelling

Dat betekent dat de prijs per cupje iets minder is dan bij Nespresso.

Nog een keer bestellen?

Wij zijn eigenlijk wel heel enthousiast, dus ik ga zeker nog een keer bestellen. Ik ga eerst nog een keer voor een proefpakketje (€ 12,50) met een mix van Lungo en Espresso en daarna weet ik het nog niet. Ik ben nog wel gehecht aan de caramel van Nespresso, dus wellicht dat ik voor de toekomst een combinatie blijf bestellen van Aroma Club en Nespresso.

Ik vond het in elk geval erg leuk om deze koffie te proberen, en was blij verrast door de geur!

Wil je de koffie van Aroma Club ook bestellen? Dat kan via hun website.

Kende jij de koffie van Aroma Club al? En heb ik je nieuwsgierig gemaakt?

xx
Loes

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Een Save

Save

 

4 Reacties

 1. 13 september 2016 / 10:37

  Ik ken het niet, maar wij hebben een senseo dus dan kan ik het niet proberen. Ik houd echt van koffie kan ook niet zonder. Het eerste kopje in de morgen smaakt mij het lekkerst! Terwijl ik dit schrijf drink ik ook koffie, heerlijk!

  • Loes
   Auteur
   13 september 2016 / 10:57

   Ja, dat is misschien nog een verbeterpuntje: dat ze ook wat voor de Senseo maken :-). Ik drink niet veel koffie, maar ik kan absoluut niet zonder. Inderdaad het eerste kopje in de morgen is het lekkerst! Geniet er van ^-^.

  • Loes
   Auteur
   15 september 2016 / 13:27

   Die was hier (toen we nog een filterkoffiemachine hadden) ook favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *