New in: Gabrielle Chanel eau de parfum | XMAS!

Mijn liefde voor de geuren van Chanel gaat way back. Coco Mademoiselle is jarenlang mijn standaard geurtje geweest, maar afgelopen voorjaar maakte ik even een uitstapje naar Chloe. Toen ik onlangs het laatste beetje uit het flesje haalde, was het nieuwe parfum Gabrielle Chanel al even op de markt. Ik had het nog nooit geroken, maar ik was wel erg benieuwd. Op weg naar Cluj (Roemenië) probeerde ik het in de tax free shop en toen wist ik: dit word mijn volgende parfum!Gabrielle Chanel

Gabrielle Chanel

Voor het eerst in 15 jaar is er een nieuw parfum aan de collectie van Chanel toegevoegd, waar Gabrielle zelf de inspiratiebron voor was. De naam van dit nieuwe parfum van Chanel vertelt een verhaal. Het verhaal van de vrouw die Gabrielle Chanel was voordat ze Coco de modeontwerpster werd. Rebels en gedreven als ze was, moest ze voor haar vrijheid vechten om de vrouw te worden die ze wilde zijn.

Hoe ziet ‘ie er uit?

Gabrielle Chanel

Gabrielle Chanel komt in een prachtig strak doosje, zoals je van Chanel gewend bent. Ik hou enorm van dit soort doosjes, het straalt een soort luxe uit. Niet teveel poespas, en toch is het direct duidelijk wat er in zit.

chanel Gabrielle parfum (4)-

Het flesje is ook een beauty: mooi vierkant met een grafisch effect in het flesje, waardoor het er in het licht prachtig uit ziet. De dop heeft ongeveer dezelfde kleur als het doosje, een mooie match. In elk geval een flesje wat ik graag in het zicht heb staan.

De geur

chanel Gabrielle parfum (3)-

Met de geuren van Chanel kan het voor mij 2 kanten op: No 5 en No 19 zijn meer geuren die ik geschikt vind voor mijn moeder, terwijl ik Coco Mademoiselle, Allure en Chance (in alle variaties) wel enorm lekker vind. Voordat ik de geur kocht, heb ik me eigenlijk niet eens verdiept in hoe hij zou ruiken, ik wilde mijn neus het direct laten ervaren. Toch leuk om even te lezen wat er nu precies in zit.

Een zuiver bloemig parfum. Een zonnige bloem opgebouwd rond 4 witte bloemen, 4 lichtpunten die herinneren aan de hoeken van de flacon. Een hart van exotische, romige en omhullende jasmijn. Met daarnaast de fonkelende groene, fruitige noten van ylang-ylang. Gevolgd door de zindering van frisse, sprankelende oranjebloesem. Om tot slot plaats te maken voor de tuberoos uit Grasse in de meest kostbare vorm.
Het is DE bloem bij uitstek, een zuiver vrouwelijke, stralende en schitterende CHANEL bloem.

Bovenstaande tekst is zoals Chanel de geur omschrijft. Ik zie direct waarom ik de geur lekker vind: ik hou van oranjebloesem en ook van jasmijn. Hoe ik het zelf zou omschrijven? Ha, ja, daar heb ik stiekem maar 1 woord voor: LEKKER. Grapje natuurlijk, hoewel het wel waar is. Ik vind het echt een typische ‘Chanel-geur’. Maar dan wel 1 die in het rijtje van Coco Mademoiselle en Chance past, en minder in de No 5 en No 19 rij.

Conclusie

chanel Gabrielle parfum (6)-

Ja, ik heb er een nieuwe favoriet bij. Gabrielle Chanel heeft echt mijn hart veroverd. Of dit parfum Coco Mademoiselle van de nummer 1 positie weet te verslaan, daar ben ik nog niet helemaal uit. Er zitten zo ontzettend veel herinneringen aan dat parfum, en dat moet met Gabrielle natuurlijk nog een beetje groeien.

Ik ben Sinterklaas erg dankbaar dat ik dit geurtje mocht krijgen (*smak*) en ik kan dit dan ook enorm aanraden als cadeautje voor onder de kerstboom!

Ben jij ook zo fan van de geuren van Chanel? En heb je Gabrielle al geroken?

Gabrielle Chanel is o.a. te koop bij Douglas en Bol.com en kost ongeveer € 105 (vanafprijs).

xx
LoesDit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *