Fashiontrend: Bootcut / Flared jeans

flared jeans pic

Het zat er al een tijdje aan te komen: het einde van de skinny jeans.. Overal zie je de bootcut of de flared jeans. Vandaag laat ik je een aantal favoriete modellen zien en wat inspiratie om te combineren. Lees mee!

Bootcut of Flare?

Wat is eigenlijk het verschil tussen die 2? Een flared jeans is eigenlijk ‘gewoon’ een broek met wijde pijpen. Meestal is dit de benaming voor een spijkerbroek die vanaf je knieën naar beneden wijder wordt, maar er zijn ook broeken die al vanaf de heupen wijd vallen. Dit model was in de jaren ’70 ontzettend populair.

Een bootcut jeans is een jeans met een klein beetje wijde pijpen. De pijpen zijn dus minder wijd dan bij een flared jeans, meer richting een straight jeans (met rechte pijpen). Hier geldt wel dat de pijpen op de bovenbenen nog strak zitten, en van de knie naar beneden iets wijder worden. Hierdoor is de broek makkelijk te dragen over laarzen (vandaar de naam ‘bootcut’).

In beide gevallen (bootcut en flare) vind ik zelf altijd dat je benen er ontzettend slank van lijken! En ze zijn te combineren met allerlei schoenen: van flatjes tot sandalen, van sneakers tot laarzen: alles kan er onder.

De jeans

Ok, ik heb een aantal modellen uitgezocht die ik zelf erg leuk vind, en die ook nog eens heel betaalbaar zijn.

c&a bootcut

Allereerst dit model van C&A: Wat een prachtige kleur! En dat voor € 19,90. Ik zelf heb deze broek laten hangen, omdat ik het model te laag vond. Na 2 zwangerschappen is mijn buik niet meer zo flatteus dat ik dit model kan hebben.

own flared jeans
Dan deze van Wehkamp’s Own, voor € 59,95. Een heel mooi model, de zakken die hier op zitten zijn ook erg mooi. Ik vind deze kleur voor het voorjaar wel weer erg leuk: iets lichter, als het ware. Voor mij is deze het ook niet geworden, omdat dit ook echt een laag model is.

esprit_flare

Eentje van Esprit, voor € 59,99: een hele fijne stof om te dragen, lekker soepel en de broek zit fijn hoog in de taille. Deze heb ik zelf gehouden, en totdat zoonlief er over heen spuugde vanochtend, heb ik er zo’n beetje in gewoond :). Een aanrader! Mooie kleur ook voor het voorjaar.

river island bootcut

Deze is een tint donkerder, van River Island, voor € 39,95. Ook dit is een hele lekkere zachte stof. Dit model is bootcut, dus iets minder wijd dan het exemplaar van Esprit. Dat vond ik juist leuk: ik heb deze ook gehouden, en heb dus nu 2 verschillende broeken met wijde pijpen. Ik vind deze donkere kleur ook prachtig!

ltb flared

Tot slot nog dit model van LTB, voor € 69,95. Ik vind deze kleur ook erg mooi, maar omdat ik inmiddels 2 mooie broeken heb, heb ik deze niet gekozen.

Inspiratie

Ik moet zeggen dat ik eerst een beetje sceptisch tegenover deze trend stond: 10 jaar geleden (ofzo) heb ik flink wat van deze bootcut jeans-exemplaren gehad, en ik vond dat altijd prachtig. Nu ben ik net een beetje gewend aan de skinny jeans en nu moet het roer weer om (lang leve de golfbewegingen in de mode, haha). En dat terwijl ik vorig jaar nog mijn wijde pijpen in een skinny jeans heb zitten naaien.. Het is wat.

Maar ik moet zeggen, nu ik er 2 heb, zit ik er weer helemaal in. Zoals gezegd kunnen ze overal mee gecombineerd worden qua schoenen, dus ik vind het weer helemaal leuk. En ik wissel ze voorlopig nog lekker even af met mijn skinny jeans.

Grey-Top-with-Flared-Jeans-2.jpg

Eigenlijk heel simpel, deze look: een flared jeans met een grijs t-shirt in de broek, en hoge hakken eronder. Ik hou hier wel van.

pinterest 2.jpg

Ook met een grijze top, maar wel een wat wijdere top, en sandaaltjes met hakken: leuk voor de zomer!

Denim-on-Denim.png

Dit vind ik echt een prachtige look: een denim shirt op een flared jeans. Met witte sandaaltjes er onder.

white flared jeans.jpg

En deze combi vind ik nog mooier: een witte bootcut jeans met een spijkerbloes en stoere sandalen met hoge hak er onder. Dit zou zo in mijn kast mogen!

flared jeans.jpg

Nog een prachtige look: deze semi-nonchalante outfit met flared jeans: een wit t-shirtje en een cargojack er op. En de hoed maakt het nonchalante helemaal af. Een paar flatjes er onder, en klaar is kees!

Ik zie het helemaal zitten met deze trend, wat jij? Al een flared jeans of bootcut jeans in je kast hangen?

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *