Eerste Kerstdag | Kerstknutsels met kids

collage kerst DIY met kids

Vrolijk kerstfeest! Vandaag laat ik een aantal leuke en toch makkelijke kerstknutsels zien die je met kinderen kunt maken.

1 vingerafdruk engeltjes

Deze super schattige kerstengeltjes. Te maken met vingerverf en jawel: vingers! Lekker stempelen met je vingers en alleen een aureool met een kwastje maken.

2 handafdruk kerstman

Kerstman van een handje. Ook hiervan krijg je lekker vieze handjes, maar dit is toch super schattig. Van rood papier knip je een mooie muts en op de top van de muts zet je met een kwastje een bolletje.

3 rudolf wegwerpbordje

Rudolf van papieren bordjes, met handjes als gewei. Bruine verf om alles in dezelfde kleur te krijgen, en dan van die leuke beweegbare oogjes en een mooie rode neus om het af te maken.

4 kerstboom dennenappel

Kerstboom van dennenappels. Hier heb je ook een beetje klei voor nodig, om de dennenappel op te plaatsen. Dan kan je de dennenappels verven en versieren met allerlei moois. Schattig detail hier is dat de boompjes versierd zijn met mooie armbandjes!

5 Kerstbal met plakkertjes

Mooie kerstbal om voor het raam te hangen. Je gebruikt hiervoor plastic voor het lamineerapparaat en dat haal je vervolgens door de machine: zo blijven de gekleurde stukjes beter op hun plek zitten.

6 kerstman met watten

Kerstman met wattenbaard. Je kunt verschillende gezichtjes tekenen om zo te variëren in de kerstmannen.

7 rendier van wc rolletjes

Rendier van wc-rolletjes. Lang leve het recyclen! Je kunt buiten takjes zoeken die je gebruikt voor de pootjes en het gewei. Eventueel zou je ze nog in een mooi kleurtje kunnen schilderen.

8 wit zoutdeeg kersthangers

Kerststerren van wit zoutdeeg. Met een satéprikker prik je een gaatje in de bovenkant, zodat er een mooi lintje door heen kan, om het op te hangen in de kerstboom. Eventueel nog leuk om te versieren met glitterverf.

9 strijkkraaltjes kerstboom

Kerstfiguurtjes van strijkkraaltjes. Superschatttig om te doen! Je kunt variëren in de kleuren die je gebruikt.

10 mini papieren engeltjes

Engeltjes van papier, natuurlijk te maken in verschillende kleurtjes. Favoriet is hier wel de witte, die je vervolgens kunt versieren met watten en glitters voor het feestelijke effect.

Wat ga jij vandaag maken?

xx
Loes

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *