De moestuintjes van Albert Heijn | Deel 1

moestuin ah

moestuintje albert heijn (19)

Jaaaa!!! Het is zover! Ook wij zijn begonnen met de moestuintjes van Albert Heijn. Vorig jaar liep het een beetje uit de hand (zo fanatiek dat ik was), en niet alles ging helemaal goed (omdat ik toch echt nog steeds geen groene vingers heb), maar ik had wel lol in het hele proces. Ik vond het geweldig om te zien hoe simpel je toch wat uit de grond kon krijgen en we hebben vorig jaar toch best wat dingen uit eigen tuin gehad. Dit jaar laat ik je zien hoe de moestuintjes het bij ons doen!

moestuintje albert heijn (1)

Dankzij Oma en een collega van mij krijgen we lekker veel moestuintjes binnen. En de pret begint natuurlijk al bij het uitpakken van de tas. Albert Heijn doet dat echt wel fantastisch hoor, het ziet er allemaal super gelikt uit!

moestuintje albert heijn (2)

Naast de moestuintjes van de Albert Heijn proberen we dit ook: tomaten en basilicum van de Ikea. Kwam ik toevallig ergens een keer tegen (voor heel weinig, jippie), en ik dacht: dat kunnen we altijd proberen!

In de doos van Ikea zit alles om de moestuintjes te maken en ook later verpotten: er zit ook een grote bak bij. Maar vooralsnog moet alles in de kleine bakjes. Bijkomend voordeel van deze set is wel dat er ook een doorzichtig ‘dakje’ bij zit. Lekker warm!
moestuintje albert heijn (9)

En zo beginnen we: een bak water om de blokjes ‘aarde/kokos’ mee te ontdooien, en 2 bordjes: zo kunnen we werken met het ene bordje, terwijl het andere bordje water staat op te nemen. Uiteindelijk vind ik het allemaal nog best lang duren, en met de korte spanningsboog van de kleine meid besluit ik om 4 bordjes neer te zetten: ik leg de blokjes er op en zij schept het water erbij. We waren een goed team!

moestuintje albert heijn (10)

Ik moet wel zeggen dat ik het gevoel heb dat er 2 soorten ‘blokjes’ in de moestuintjes zitten: een aantal lossen goed op, en een aantal totaal niet. En sommige blokjes zijn ook wel echt super klein, daar krijg ik zo’n bakje echt niet vol mee.

moestuintje albert heijn (8)

Zoals bij deze: ik heb nu nog amper een theelepel over en daar vul ik het hele bakje niet mee. Maar maakt niet uit, we gaan vol goede moed verder.

moestuintje helpen2

De kleine meid mag de zaadmatjes er in leggen en dit doet ze vol overtuiging! Zo leuk om te zien. Op een gegeven moment zegt ze zelfs: ‘gezellig he, mama’. Ik smolt. <3

moestuintje albert heijn (11)

We hebben (nog) niet zo’n bak van AH waar je de potjes mooi in kan zetten, dus wij zetten alles lekker in een grote bak.

moestuintje helpen

Ook daarbij krijg ik uiterst professionele hulp, madam heeft zelfs bedacht hoe alles moet staan. Ik vind het geweldig.

moestuintje albert heijn (15)

Ook de Ikea-bakjes zijn gezaaid en in eerste instantie zet ik het zo in de vensterbank.

moestuintje albert heijn (16)

Maar eigenlijk staat alles dan net te dicht op elkaar, dus ik doe het toch weer anders: ik zet de bakjes wat verder uit elkaar, zodat het ook niet kan gaan rotten.

De bakjes van Ikea kunnen er netjes naast staan, en aangezien die toch van kunststof zijn, moeten die niet per se in een andere bak staan.

moestuintje albert heijn (25)

moestuintje albert heijn (24)

moestuintje albert heijn (21)

moestuintje albert heijn (22)

Kan er niks aan doen, maar ik vond het zo leuk om te fotograferen. Maak nog steeds foto’s met de camera van mijn vader (Canon EOS 450D) en ben zo blij met hoe alles lukt. Gelukkig is de batterij nog steeds niet leeg, haha, dus ik fotografeer me helemaal suf!

moestuintje albert heijn (14)

Vervolgens bedenk ik me dat we ook nog ergens een kiemschaaltje en kiemgroenten van Dille en Kamille moeten hebben liggen en die zaaien we dan ook maar even.

In de uitleg staat dat je ‘spaarzaam’ moet zaaien. Weet niet precies of dit spaarzaam is, maar we gaan het zien.

moestuintje albert heijn (13)

Grappig om te melden is wel dat deze zaadjes van Ikea (de basilicum) al stiekem aan het kiemen is! Dat gaat zo ontzettend snel.

Ik ben nu dus lekker druk met het verzorgen van deze kleine baby’s, en dat vraagt veel zorg. Vandaag heb ik nog weer nieuwe moestuintjes gekregen die ik hopelijk dit weekend erbij kan zetten en ik zal jullie de komende tijd goed op de hoogte houden van de voortgang van de plantjes.

moestuintje albert heijn (18)

Hebben jullie ook de moestuintjes al staan? En gaat het een succes worden dit jaar?

xx
Loes

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *