Creamama | Home Improvement!

20151216_210300

Als klein meisje vond ik het altijd fantastisch als er pakketjes in huis kwamen met een mooie doos er bij. Ik wilde er het liefst een huisje van knutselen. Mijn ouders vonden dat niet altijd een goed idee, helaas :). Nu ik zelf moeder ben, kan ik dingen anders doen dan mijn ouders. Afgelopen week hebben we een foto van onze bruiloft op canvas besteld, om op te hangen op onze slaapkamer (daarover later meer). Dat doek werd in zo’n grote verpakking geleverd, dat ik dacht: dit is mijn kans!

20151216_164746

Zo’n grote doos dus. Nog een flink stuk hoger dan ons dressoir, dus dochterlief kan hierachter staan zeg maar.

20151216_165013

Ik begon met het tekenen van een kleine deur. Ik wil er ook graag ramen in, dus die heb ik er ook op getekend. Ik gebruik geen sjabloon, het gaat gewoon uit de losse pols. Het hoeft ook allemaal geen schoonheidsprijs te verdienen, het ging me er nu gewoon om dat we het karton niet direct weg zouden gooien, dat kan altijd nog!

Terwijl ik bezig bent, komt de kleine meid met haar (plastic) hamer aan gelopen: ‘mama, mag ik jou helpen?’ En toen ging ze zo fanatiek aan het timmeren dat ik het niet fatsoenlijk vast kon leggen op de foto. Hihi.

20151216_171857

Ik vroeg aan de kleine meid waar de deur moest komen, en toen moesten er 2 komen. Aan de andere kant dus ook een deur, met een brievenbus en een groot raam.

20151216_172728

De deurbel is getekend, ook een paar getekende dakpannen op het dak. Met een stanleymes heb ik de deuren en ramen uitgesneden. En met plakband is de vensterbank bevestigd. Toen de deur open kon, ging dochterlief er direct naar binnen: het huis moest schoongemaakt! (Zie je overigens de tekeningen op de achtergrond onder de kerstboom? ‘Voor de kesman!’ Jaja..).

Ik bedacht dat er ook nog wel educatief spelletje bij kon: postbode spelen! Morgen komt ons neefje op bezoek, en onze kleine meid en hij spelen graag samen (er zit 10 maand leeftijdsverschil in). Ik bedacht dus een roze huisnummer 1 voor onze dochter, en een blauw huisnummer 2 voor ons neefje.

Vervolgens heb ik van een oude schoenendoos een mooie brievenbus gemaakt (zo’n schoenendoos waar de klep vastzit, zodat je die makkelijk erop en eraf kan halen zeg maar). Van de uitgesneden kartonnetjes (van de ramen) heb ik brieven gemaakt: voor dochter, neefje, opa, oma, papa en mama, met een adres voor huisnummer 1 of 2. De kleine meid heeft er vandaag de hele dag al mee gespeeld.

Ik ben benieuwd hoe het morgen valt, en of het huis morgenavond nog staat als ik thuis kom. Het maakt me niet uit, we hebben er al zo veel lol mee gehad, als het morgenavond stuk is, gaat het lekker bij het oud papier.

P.s. De foto’s zijn niet echt van briljante kwaliteit, want die zijn allemaal bij kunstlicht gemaakt. Ik vond dat het in dit geval wel moest kunnen 🙂

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *