Aardbeienvlekken en frambozenvlekken verwijderen doe je zo!

Het is weer het seizoen van het heerlijke rode fruit. Hier in huis hebben we al de nodige aardbeien en frambozen opgesmikkeld. Gewoon zo, vers uit het bakje, of lekker in de havermout. De aardbeien uit eigen tuin laten nog even op zich wachten, maar ook die laten we ons smaken. Er is alleen 1 nadeel aan dat rode fruit: ze geven zulke lelijke vlekken in de kleding. Geen paniek, want vandaag vertel ik je mijn truc: aardbeienvlekken en frambozenvlekken verwijderen doe je zo!

Mooie rode vlekken

Je kent het wel: heb je lekker een beschuitje met aardbeien, neem je een hap, springt er precies één aardbeitje af. En jawel, precies midden op je witte blouse een grote roze vlek.. Direct in de wasmachine, maar na het wassen zit de vlek er nog steeds in. Op internet kom ik de wildste verhalen tegen om aardbeienvlekken te verwijderen: deppen met melk, sprenkelen met citroen, noem maar op. Ik moet zeggen dat citroen vaak bleekt, dus op een witte blouse of op een wit shirt zou ik dat wel willen proberen. Maar op mijn spijkerbroek wil ik dat niet gebruiken.

Nog leuker was de tip van een of ander wasmiddelmerk op hun eigen site: met het betreffende wasmiddel zou je de vlek er ZOOO uit krijgen. Mijn ervaring is dat geen enkel wasmiddel dat kan.

aardbeienvlekken en frambozen vlekken verwijderen doe je zo

Aardbeienvlekken en frambozenvlekken verwijderen

De truc is eigenlijk heel erg simpel. Je hebt er geen speciale dingen voor nodig: iedereen heeft het in huis. Want je verwijdert die akelige vlekken als volgt:

 1. Doe wat water in je waterkoker (ik gebruik meestal een halve liter, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van hoe groot je vlek is)
 2. Zet de waterkoker aan en zorg dat het water kookt
 3. Giet het kokend hete water (voorzichtig!) over je kledingstuk met de vlek
 4. De vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon!

En dit werkt dus echt! Ik heb al verschillende kledingstukken van de vuilnisbak gered met deze truc. Hij werkt namelijk ook voor oude vlekken en als je het al een keer in de wasmachine geprobeerd hebt. Maar het allermooiste: dit kokend hete water werkt ook voor frambozenvlekken! Dat heb ik twee dagen geleden geprobeerd, toen mijn nieuwe jurkje onder de frambozensputters zat. Ik gok dat het ook voor bramenvlekken werkt, maar dat moet ik nog uitvinden ;-).

Wist jij dat je met kokend heet water aardbeienvlekken en frambozenvlekken verwijderen kunt? Nu kun je in ieder geval weer met een gerust hart een beschuitje aardbei eten in je witte broek!

xx
LoesDe uitgelichte afbeelding van aardbeien en frambozen en de afbeelding van de aardbeienvlek komen van Shutterstock.

19 Reacties

 1. Evert Wasch
  19 juni 2019 / 11:02

  Geweldig

  heb het geprobeerd en de vlekken verdwenen als sneeuw voor de zon

 2. Wil
  23 juni 2019 / 17:50

  Frambozenvlekje in het trouwoverhemd van mijn zoon…. Bedankt voor de tip, de vlek verdween totaal

 3. Ilse
  6 juli 2019 / 13:42

  Het werkt echt!!!! Ik had een mooie, nieuwe roze jeans aan voor mijn verjaardag. We aten frambozentaartjes, en wat dacht je, een framboos recht op mijn nieuwe broek! Na een vlekkendoekje te gebruiken, bleef je toch nog een donkerroze plek zien. Op Google vond ik deze tip, ’s avonds geprobeerd, en de vlek is helemaal verdwenen! Je ziet er niets meer van! Zooooo blij!!!!

  • Loes
   Auteur
   8 juli 2019 / 14:16

   Goed hè? En zo makkelijk! Fijn dat de vlekken er uit zijn

 4. Alexander
  27 juli 2019 / 12:42

  De vlek is voornamelijk weg, maar nu is hij licht bruin. Wat kan ik nog doen?

  • Loes
   Auteur
   27 juli 2019 / 12:46

   24 uur in de vanish zetten misschien? Dan heeft er ook nog iets anders bij in gezeten dan alleen aardbei of framboos

  • Ilse
   27 juli 2019 / 14:58

   Ik zou nog eens proberen met kokend water. Bij mij was het de eerste keer ook niet onmiddellijk weg, nog eens met kokend water overgoten en toen was de vlek weg!

 5. Femke
  10 augustus 2019 / 12:37

  Top dankjewel!!

  Nieuwe jurk aan en hè laat ik eens frambozen kopen. Kids frambozen gegeven hop spetter erop. Zooooo balen.

  Google, vond jouw website en idd het werkt!!!

  • Mien
   26 augustus 2019 / 09:50

   En hoe als de frambozenvlek in een gebreid groen vestje zit.???? Help

   • Loes
    Auteur
    26 augustus 2019 / 10:22

    Hetzelfde. Ik giet overal (kokend) heet water op. Dan verdwijnt het als sneeuw voor de zon.

 6. Eva Kijlstra
  26 maart 2020 / 14:55

  Whaaat dit is insane! In één keer verdwenen! thanks voor de tip!

  • Loes
   Auteur
   26 maart 2020 / 15:55

   Whaha, goed he? Ik gebruik het hier regelmatig, want het werkt ook met aardbeienjam. Nooit meer ellende van aardbeien eten!

 7. Janneke
  2 april 2020 / 15:05

  Je hebt echt mijn leven gered, haha. Er zat een frambozen vlek in iets wat ik had geleend en ik kreeg het er met gemak uit. Super goede tip!

  • Loes
   Auteur
   2 april 2020 / 15:18

   Wat fijn om te horen :-). Gek is dat, hoe dat werkt he? Maar fijn dat het eruit is!!

 8. Angela
  20 juli 2021 / 18:06

  Krimpt het truitje met de vlek daar niet van?

  • Loes
   Auteur
   22 juli 2021 / 22:46

   Nee hoor, dat is bij mij nog nooit gebeurd. Ik heb het inmiddels op heel wat kledingstukken gegoten: shirts, broeken, truien, jurkjes, vestjes, en die pasten allemaal nog na de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *