Wintersport met kleine kindjes | Kids

wintersport met kleine kindjes

Over een tijdje is het zover: we gaan op wintersport! Dit jaar is het extra spannend, omdat we met TWEE kleine kindjes gaan. De vorige keer dat we gingen, was dochterlief bijna 1, en dat was erg leuk (hoewel de kleine tuttebel niets van de sneeuw moest hebben..). Vorig jaar zijn we nog een weekend in Willingen geweest (toen ik zwanger was van zoonlief) en toen was het wel een succes: we hadden een slee bij ons huis en dat was prachtig!

Vandaag deel ik mijn tips en handigheidjes voor wintersport met kleine kinderen.

wintersport met kindjes (1)

Goede voorbereiding is het halve werk!

Als het in Nederland al een keer sneeuwt, is dat natuurlijk meegenomen en dan kun je al lekker voorbereiden op de sneeuwvakantie.

Het helpt ook om samen leuke kleren voor de wintersport te kopen. Zo hebben wij al tijden handschoenen van Hello Kitty in de kast liggen, en roze snow boots. En die komen maar wat vaak uit de kast, kan ik je vertellen.

Als je kindjes al wat groter zijn, en je hebt een Nintendo Wii, dan is het superleuk om samen winter(sport)spelletjes te spelen.

wintersport met kindjes (4).jpg

Zorg voor genoeg skikleding / waterdichte kleding.

Vooral bij de kleintjes kan een luier nog wel eens roet in het eten gooien en er is niks vervelender als je moet zitten wachten op kleren die in de was zitten. Het hoeft overigens niet allemaal skikleding te zijn: H&M verkoopt bijvoorbeeld van die ‘overbroeken’ met bretels die waterdicht zijn. Superhandig voor over een gewone spijkerbroek en toch wind- en waterdicht.

wintersport met kindjes (9).jpg

Koop een zonnebril of skibril die goed zit.

Die witte sneeuw doet echt pijn aan de ogen. Bij dochterlief was het destijds geen succes, die wilde ‘m absoluut niet op hebben, dus met zoonlief hebben we al wat meer geoefend, en die lijkt het wel leuk te vinden.

Dochterlief is er overigens ondertussen wel van overtuigd dat een zonnebril ook  ‘cool’ is, dus nu wil ze ‘m gelukkig wel op.

wintersport met kindjes (7).JPG

Zorg voor een rugdrager voor kindjes die niet kunnen lopen.

Geloof me: met een kinderwagen/buggy door de sneeuw is NIET te doen. Tenzij je er skietjes onder zet overigens, maar die hebben wij dan weer niet. Zoals je ziet kun je heerlijk slapen in een rugdrager, en zo kun je fijn overal naartoe.

wintersport met kindjes (10)

Ga met familie!

Wij gaan met mijn schoonfamilie op vakantie: opa en oma, zwager en schoonzus met hun 2 jongens, en schoonzus en zwager met zoontje. We zijn verdeeld over 2 huisjes, en het is erg fijn om ook samen toch de mogelijkheid te hebben om even op jezelf te zijn.

Verder spreken we per dag af wie er de piste op gaan en wie er bij de kindjes blijven. Meestal vinden we daar een goede mix in en kunnen we allemaal ook af en toe lekker skiën.

wintersport met kindjes (6).JPG

Neem genoeg te spelen en te eten/drinken voor de kleintjes mee als je weg gaat.

Wij hadden een meisje wat de sneeuw niet zo geweldig vond, waardoor het spelen in de sneeuw dus niet zo’n succes was. We namen haar vaak mee in de rugdrager. Dat ging best fijn, maar we zorgden dus ook voor genoeg speelgoed. Op die manier konden we ons overal een beetje vermaken.

Ook eten en drinken nam ik altijd zelf mee. We zitten in Oostenrijk, en op zich is daar genoeg te krijgen, maar het is toch het fijnst als eten en drinken net als thuis zijn. Daarom neem ik, vooral voor zoonlief straks, alles lekker zelf mee.

Dochterlief is nu zo groot dat ze ook andere dingen kan proberen qua eten en drinken, dus dat zal wel goed komen.

wintersport met kindjes (8)

Een colsjaal

Kindjes en een sjaal: soms gaat het wel samen, maar veel vaker niet. Handiger is het om een colsjaal te gebruiken: die is uit 1 stuk, kan niet los en raak je dus niet zo snel kwijt. Ik denk dat ik er voor zoonlief nog 1 ga maken voordat we weg gaan. Heb ik nog een leuke DIY in het vooruitzicht ook :-).

wintersport met kindjes (11).JPG

En dat waren wel mijn belangrijkste tips. Verder vind ik het superfijn dat wij een huisje hebben wat op loopafstand van de liften en het restaurant zit. Zo kun je bijvoorbeeld tussen de middag lekker afspreken bij het restaurant met elkaar.

En ook kun je ’s avonds zo naar het huisje skiën, dit komt dus uit in onze ’tuin’ zeg maar:

wintersport met kindjes (5).JPG

Relaxed toch?

Nu ik de foto’s zo zie, krijg ik enorm veel zin om te gaan!! Het duurt helaas nog even, maar ik kijk er enorm naar uit.

En ik heb helemaal zin om te kijken hoe de kids het vinden in de sneeuw. Ik heb zo’n vermoeden dat zoonlief het echt geweldig gaat vinden.

Wat is jouw tip voor een sneeuwvakantie met kindjes?

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *