Wie is de mol 2016 | aflevering 3

wie is de mol

Doordat we vanavond uit eten gingen, konden we WIDM niet live zien. Gelukkig hadden we het opgenomen en konden we wel direct beginnen. Ik moet mezelf bedwingen om niet al sociaal media te checken, haha. De punten zijn weer klaargezet, klaar voor deze aflevering!

‘Niet is wat het lijkt! Zoekt en gij zult vinden, het spel is je legenda’. Deze termen komen ook nog maar weer eens voorbij. Om het vooral makkelijk te maken, want het zijn immers hints. Nou, ik kan je melden dat ik de draad compleet kwijt ben.

Vandaag begint de aflevering met Art, die nog even terugblikt op vorige week en vast uitlegt wat er deze aflevering gaat komen.

Santo domingo

Hier gaat de eerste opdracht zijn. De titel van deze opdracht is: Wie schrijft die blijft  . Dat verwijst wat mij betreft iets te veel naar Cecile, dus dat zal wel niet de Mol zijn.

‘Trust nobody’,  fluistert de stem. Wees maar niet bang, dat doe ik niet!

widm 31.png

En een heerlijk muziekje op de achtergrond, als ik me niet vergis Buena Vista Social Club. Heerlijke muziek, dit seizoen. Ik hou er wel van.

Opdracht 1: biljetten compleet maken

Ze worden in drietallen gedropt, en de opdracht is om biljetten compleet te maken. De biljetten zijn opgedeeld in drieën, en iedereen krijgt een derde biljet. Je mag niet meer dan 2 biljetten in je hand houden, moet er altijd 1 terug leggen. Om het compleet te maken, kan het zijn dat je ondergronds moet gaan (ha, Mol..).

De teams zijn als volgt:

 • Taeke en Annemieke
 • Klaas en Tim
 • Remy, Marjolein en Cecile
 • Rop en Ellie.

Wat opvalt tijdens de opdrachten:

 • Taeke/Annemieke en Klaas/Tim spreken netjes af wat ze achterlaten en waar ze zijn, en weten zo als snel 500 euro bij elkaar te krijgen.
 • Taeke en Annemieke weten allebei de weg niet.
 • Ellie vertrouwt Rop niet, en dat snap ik nu ook wel: als Remy Rop belt, zit Rop voor mijn gevoel behoorlijk te mollen: hij ziet de palen niet (camera laat even zien waar ze zjin.. damn, zou het echt zo moeilijk zijn?). Remy legt duidelijk uit op welk plein hij staat (bij het hotel, niet waar de foto is gemaakt, rechts rechts bij het hotel), maar Rop loopt TOCH naar het andere plein.
 • Marjolein ‘weet’ dat de anderen bij een paal zijn, terwijl Rop toch duidelijk zei dat ze geen paal hadden gezien.
 • Tim leert de plaatselijke bevolking nog even een woordje Nederlands: ‘groetjes!’ Is dit een Mol-actie om tijd te rekken? Ook dat gedoe met die paard-en-wagen-mensen. I don’t know.
 • Rop weet niet welke kant ze op willen en Ellie heeft ook geen richtingsgevoel.
 • Als Annemiek belt met Rop dat ze terug moeten komen, wil Rop dat onder geen beding.. Is dit weer een Mol-actie of is hij gewoon eigenwijs?

Jammer, uiteindelijk blijkt dat er ‘maar’ 750 euro is gevonden, terwijl mixen en matchen voor Cecile niet zo moeilijk zou moeten zijn volgens Art (hihi).

Remy vat even samen dat er veel vreemde dingen zijn gebeurd, om moedeloos van te worden. Dat gevoel deel ik wel een beetje, want ik weet het even niet meer.

Dan wordt Klaas even aan de tand gevoeld, het geld moet op tafel. Volgens Tim staan er aanwijzingen op het geld en ze zoeken naar tekentjes, logo’s, en kijken op de achterkanten van biljetten. Ellie vraagt zich af of het stiekem een afbeelding is. ‘Wat is het toch met die achterkant?’ Zegt iemand, maar kan niet goed horen wie (dacht Klaas).

Volgens klaas moet je er en patroon mee kunnen maken. Tim heeft het nog niet opgelost. Dat gevoel deel ik, Tim!

Opdracht 2: Laser

widm32.png

Annemiek hoopt een paar dingen bij WIDM: spanning en eng, iets met lasers, paintball of waar je onderdoor moet klimmen.

En ja hoor, daar is de 2e opdracht: een variant op lasergame!

Ze moeten het fort bereiken, maar er is dreiging van alle kanten. Hun levens zijn 1500 euro waard in totaal, maar wie wat waard is, bepalen de spelers zelf. De kandidaten kunnen elkaar een bedrag toebedelen. Als die persoon de overkant haalt, zit zijn geld in de pot. Het bedrag kan oplopen: onderweg zijn verdubbelaars te vinden, en die verdubbelen het bedrag van de kandidaat.

Wat opvalt tijdens deze opdracht:

 • Tim blijft maar roepen ‘geduld is de oplossing’ en hij gaat dus erg rustig naar de overkant. Ik weet niet of dat de juiste tactiek is.. Ik zou gaan als een haas: niet in een rechte lijn lopen!
 • Annemieke heeft een verdubbelaar maar wordt op het laatst toch nog even geraakt.. Damn!
 • Rop is nachtblind.. Vergeten te zeggen. Is dat niet iets voor de mol?
 • Ellie voelt zich als een vis in het water (zegt ze letterlijk). Was het niet Art die iets riep over dat dit een perfecte opdracht voor de Mol was? Daarnaast mist Ellie de verdubbelaar.. Ze ‘krijgt ‘m niet van de paal’. Jaja.

Haha, ik moest wel even lachen om de Modepolitie-actie van Rop: Cecile in een witte legging. Die vervolgens even uit ging leggen dat het geen witte legging is, maar een skinny jeans. Dat dat maar even duidelijk is!

In totaal 1700 euro in de pot. Niet slecht!
Het totaal in de pot komt daarmee op: 4150 euro.

Annemieke baalt en Rop vindt dat verdacht. Remy vindt dat de mol te kakken is gezet, omdat er zoveel geld in de pot is gebracht.

De ‘overwinning’ wordt goed gevierd met Anita Meyer in de bus: Why tell me why.. Is dit een bericht van Mol? Ik moest erg lachen om de muziekkeus in elk geval.

Dag 6

Ik zoek nog steeds aanwijzingen, man wat vind ik dat lastig! Remy speelt op z’n harpje en Klaas kijkt toe. Klaas vindt het wel lekker wakker worden zo: zijn hersenen kunnen lekker rustig ontwaken.

Opdracht 3: De macht over het geld

Voordat de test gaat beginnen, is er nog een soort tussenopdracht. 1 iemand krijgt macht over de test: 5 vragen mogen geskipt worden, zowel voor zichzelf en voor iedereen.

Er mag geboden worden op die macht. Dit is de kans voor de mol om heel veel geld kwijt te maken. Vanaf dat moment mogen de kandidaten niet meer met elkaar praten. Er zit 4150 euro in de pot, en dat mag maximaal ingezet worden. Het op-een-na-hoogste unieke bod zal geaccepteerd worden. Strategisch inzetten is dus belangrijk.

Niet van iedereen is te zien welk bedrag ze opschrijven. Wel is te zien dat Rop met een 2 begint, Taeke met 41 en Remy schrijft 0. Ook is te zien dat Cecile een bedrag met veel cijfers schrijft. Het op-een-na-hoogste bedrag is 2345 euro. Wel een komisch bedrag overigens.

Goed, de test zelf:

 • Ellie zit op Rop
 • Rop zit op Annemieke (zegt volgens hem vaak ‘had ik niet begrepen’, vertrouwt hij niet)
 • Taeke wil spreiden, maar zit op Ellie
 • Marjolein: Ellie, Rop, Annemiek: maar Remy deed rare dingen, dus gaat spreiden op 4.
 • Klaas: Tim is grote verdachte voor hem, hij had een verkeerd advies gegeven (neem je tijd)
 • Cecile: Ellie heeft (alweer) niet optimaal gepresteerd, paal niet gezien
 • Tim: gespreid ingezet, Annemiek; faalt vaak volgens Tim.
 • Annemiek: Tim blijft onpeilbaar voor haar, en Klaas draagt niets bij volgens haar
 • Remy: heeft alleen statistiek om op te vertrouwen, de Mol pakte geen verdubbelaar volgens hem

Dan de executie.. Spannend weer… Helaas voor Remy is WIDM afgelopen.. Damn, daar gaat de helft van mijn punten.. Had ik dat toch even mooi mis.. De groep is zichtbaar aangeslagen.. En Remy zelf natuurlijk ook. Het is maar een spelletje, om er nog maar even een dooddoener in te gooien.

Als ik terug kijk naar de afleveringen, vind ik sommige dingen wel vreemd. Hij had best wat mol-acties uitgehaald, vond ik. Of toch gewoon echt een beetje een stuntel.

Damn.. Wie is nu de mol?

xx
Loes

P.s.: vandaag geen tweets over hints etc., aangezien het al veel te laat is 🙁

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *