Trakteren op de peuterspeelzaal: een luchtballon met aardbeien

Vorige week had onze grote kleine meid feest op de peuterspeelzaal, omdat ze 4 jaar werd. Natuurlijk hoorde daar een traktatie bij. Toen ik aan het jarige jetje vroeg wat ze wilde trakteren, kregen ik direct een antwoord: ‘aardbeitjes’! En toen kon ik dus aan de slag met het bedenken van iets leuks er om heen, want het oog wil natuurlijk ook wat.
Trakteren op de peuterspeelzaal

Het blijft lastig, die kindertraktaties. Als ik heel eerlijk ben, vind ik van die zakjes met snoepjes of koekjes best wel praktisch, maar toch ook niet echt verantwoord. Ik was dus blij verrast dat dochterlief iets ‘gezonds’ uit had gekozen.

Uiteindelijk dacht ik: ik wil er niet teveel werk mee hebben, ik maak leuke luchtballonnen. Daar heb je niet zoveel voor nodig, en dat zit zo in elkaar. Little did I know.. Het was absoluut niet moeilijk, maar er ging toch weer veel meer tijd in zitten dan ik vooraf had gehoopt.

Luchtballonnen met aardbei

Oke, laten we beginnen. Wat heb je nodig?

 • ballonnen (zoveel ballonnen als er kinderen zijn)
 • bekertje of bakjes (net zoveel als de ballonnen, en het is aan te raden om bakjes te kiezen die niet te ‘wijd’ zijn aan de bovenkant, anders past je ballon niet)
 • rietjes: ik heb er 3 per bakje gebruikt: in mijn geval koos ik voor die mooie dikke rietjes van de Ikea, waar je ook smoothies mee op kunt slurpen.
 • washi-tape en/of gewoon plakband
 • natuurlijk aardbeien!

zo ga je te werk

Het is het handigst om eerst de luchtballonnen in elkaar te knutselen. De aardbeien voeg je pas als allerlaatste toe! Ik ben begonnen met de ‘bakjes’. Neem 1 rietje en een stuk washitape dat om de onderkant van je bakje past, en zet het eerste rietje vast. Zorg dat je een stukje tape over houdt om zo ook rietje 2 en 3 op gelijke afstand (ongeveer hoor) kunt vastplakken. De basis van je bakje staat nu. Je zult zien dat de rietjes nog makkelijk loslaten, dus nu zet je met een stuk washitape de rietjes ook langs de bovenste rand van het bakje / de beker vast. Dan is het bakje af.

Blaas de ballon op (ik heb ze vooral niet te groot gemaakt, zeker in verband met het vervoersprobleem wat anders ontstaat, ha). Leg de ballon tussen de 3 rietjes in en plak de ballon met een plakbandje vast. Ik deed dit uiteindelijk met ‘gewoon’ doorzichtig plakband, want dat vond ik mooier staan dan washitape.

En dan is je ballon klaar!

trakteren op de peuterspeelzaal (3)

Je kunt er nog een leuk kaartje aan hangen (met de creatieve tekst ‘ik zeg dag, omdat ik naar de basisschool mag’, haha), maar dat hoeft natuurlijk niet.

trakteren op de peuterspeelzaal (4)

trakteren op de peuterspeelzaal (5)

trakteren op de peuterspeelzaal (6)

Hier zie je overigens leuk het verschil tussen de washitape en gewoon plakband op de ballon. Vind het gewone plakband dus wat minder ‘storend’ zeg maar.

Uitdelen maar!

Ik mocht bij het ‘feestje’ op de peuterspeelzaal aanwezig zijn en maakte natuurlijk een paar uberschattige foto’s.

trakteren op de peuterspeelzaal (1)

Kijk hoe leuk, al die luchtballonnen bij elkaar 🙂

 

 

trakteren op de peuterspeelzaal (7)

En zo schattig om te zien, die kleine kinderhandjes passen precies om de rietjes, dus zo hielden ze allemaal de luchtballon vast <3. Opperste concentratie bij het uitdelen trouwens.

 

trakteren op de peuterspeelzaal (8)

Kijk dat trotse snoetje. Wat een grote meid he…

trakteren op de peuterspeelzaal (2)

De traktatie viel supergoed in de smaak. Er was maar 1 kindje wat geen aardbeien lustte (van de 15), dus dat was fijn. Je zou voor de afwisseling natuurlijk ook fruit kunnen mixen of er uberhaupt iets anders in kunnen doen. Maar vond het best wel verantwoord om alleen maar fruit te trakteren.

Leuk detail: ik had manlief gevraagd om aardbeien te kopen, en ik dacht dat ‘8 bakjes’ wel genoeg zouden zijn. Had hij dus 8 van die grote vierkante bakken met reuzenaardbeien meegenomen.. Er zijn er dus maar 3 opgegaan aan de traktatie, ha, en de rest van de week hadden we lekker aardbeien in huis!

Wat is jouw favoriete traktatie voor de peuterspeelzaal? Vind je het trouwens leuker om Olaf van Frozen te trakteren, kijk dan even hier.

xx
Loes2 Reacties

 1. 23 maart 2017 / 06:23

  Dat ziet er feestelijk uit erg leuk gedaan! Heerlijk aardbeien.

  • Loes
   Auteur
   26 maart 2017 / 13:57

   Dank je! Ik vind het zelf inderdaad ook lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *