Tivoli Kopenhagen met kinderen

Nu het Syberisch koud wordt de komende dagen, blik ik graag vooruit naar de komende zomervakantie. Vorig jaar bezochten wij Denemarken en Zweden in de zomervakantie. We begonnen op het eiland Funen en reden daarna door naar Zweden. Vanuit Zweden was het best een eind om in één keer terug te rijden naar Nederland en daarom zochten we nog een ’tussenbestemming’ voor de terugweg. En zo kwam het dat we besloten om met de kinderen naar Kopenhagen te gaan. Volgens mij voor ons de eerste ‘stedentrip’ met kinderen, en daarom gingen we op zoek naar iets wat ook voor hen leuk was. Ik laat je vandaag zien hoe het is om Tivoli Kopenhagen met kinderen te bezoeken.Scandinavië

Terwijl half Nederland op vakantie gaat naar Frankrijk of Italië doen wij het vaak anders. Wij zijn ontzettend fan van Groot-Brittannië, maar omdat we niet ieder jaar hetzelfde willen doen, besloten we vorig jaar naar Scandinavië te gaan. Noorwegen staat nog steeds op mijn lijstje om te bezoeken. Vorig jaar wilden we nog niet met een nachtboot met Lize en Pepijn, dus besloten we om Denemarken en Zweden een kans te geven. En wat was dat leuk. Helemaal niet saai (waar ik een beetje bang voor was). Vooral Funen was top: zo’n 600 km rijden en we waren er. Legoland was ontzettend geslaagd en ook in Zweden verveelden we ons niet. Omdat we de terugweg dus in 2 stukken wilden opdelen, plakten we er nog een kleine stedentrip naar Kopenhagen bij aan. Op de regenachtige dag trokken we met de bolderkar door de stad en zochten we vooral de dingen ‘binnen’ op. En toen de zon ging schijnen, togen we naar Tivoli.

Tivoli Kopenhagen met kinderen

Tivoli Kopenhagen met kinderen (1)-

Tivoli is een openlucht amusementspark in Kopenhagen. Het ligt midden in het centrum van de stad, en van de buitenkant ziet het er uit als een groot park. De ingang is bij deze poort: niet te missen dus. Om het park te bezoeken moet je toegang betalen en dat kan op verschillende manieren. In het park zijn een aantal attracties waar je (ook) voor moet betalen. Je kunt er voor kiezen om een ‘unlimited access’ pas aan te schaffen. Dat kost ongeveer €40 voor een volwassene en € 30 euro voor kinderen. Dan hoef je geen aparte tickets voor de attracties aan te schaffen.

Tivoli Kopenhagen met kinderen (2)-

Wij kozen echter voor een andere optie: we kochten de ’toegang’ tot het park en besloten losse tickets te kopen voor de verschillende attracties. Omdat onze kinderen nog jong zijn, kunnen ze nog niet overal in. Voor volwassenen betaal je ongeveer € 15 voor de entree, kinderen van 3-7 jaar betalen ongeveer € 7. Daarmee heb je dus toegang tot het park. In theorie is dat al best wel veel, want het park is ontzettend groot.

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Er is ontzettend veel te zien en je kunt de verschillende speeltuinen bezoeken (bij onze kinderen echt favoriet). En het zonnetje scheen tijdens ons bezoek, dat hielp natuurlijk ook enorm mee.

Veel te zien

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Bij binnenkomst vielen we eigenlijk direct met de neus in de boter: er werd op dit prachtige podium een balletvoorstelling opgevoerd. Super leuk om te zien en dat decor helpt natuurlijk ook erg mee.

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Soms is het net of je een andere wereld binnen loopt.

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Als je geen unlimited rides ticket hebt

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Als je alleen toegang tot het park hebt gekocht, kun je losse tickets kopen voor de verschillende attracties die er zijn. Per attractie staat aangegeven hoeveel kaartjes je er voor nodig hebt. En overal in het park staan dan van die kaartjesautomaten waar echt nog van die leuke, ouderwetse tickets uit komen. Leuk gedaan! En echt een goede oplossing als je niet teveel attracties wilt doen (zoals wij).

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Op verschillende tijdstippen werden verschillende shows opgevoerd en ook dat was erg leuk om te zien (ondanks dat het in het Deens was).

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Na afloop mocht Lize even knuffelen met Beer Rasmus. <3

Eten en drinken

Heel Scandinavië is er op ingericht dat mensen zelf hun eten meenemen. Grote koeltassen met allerlei lekker passeren overal de revue, en langs verschillende (grote) wegen is altijd voldoende ruimte om te picknicken. Met je campinggaz-stelletje voor warme knakworsten, welteverstaan. In Tivoli heb je voldoende gelegenheid om lekker te eten, er zijn verschillende afhaalrestaurantjes waar je uit alle windstreken wat kunt krijgen. Wel is de prijs hier bovengemiddeld, maar misschien kun je dat verwachten in een pretpark.

Tivoli Kopenhagen met kinderen (5)-

Aan het einde van de dag namen we nog lekker even een ijsje. In de schaduw op het grote grasveld op ons mooie picknickkleed.

Kopenhagen met kinderen: Bezoek Tivoli

Ja, ik kan niets anders zeggen dan dat dit echt een dikke vette aanrader is. Kopenhagen is hoe dan ook prachtig om te bezoeken (met of zonder kinderen). Maar het is ons erg goed bevallen met beide bengels. En als het mooi weer is, is Tivoli echt een must!

Krijg jij ook al helemaal zin in de zomervakantie? Heb je eigenlijk al plannen gemaakt voor de zomer?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *