New in: Fleur de Parfum van Chloé

Al jaren ben ik fan van Coco Mademoiselle van Chanel. Vele flesjes heb ik versleten. Mijn laatste flesje heb ik al een hele tijd geleden leeg gemaakt, en toen kocht ik Chance Eau Fraîche, omdat Coco Mademoiselle was uitverkocht. Daarna maakte ik zelf parfum (zie hier) en ging ik voor een goedkoop parfum van Kruidvat (zie hier). Maar met al die lege flesjes in de kast vond ik het tijd worden voor een nieuw geurtje.
Een nieuw parfum

Ik vind het altijd lastig om een nieuw parfum uit te kiezen. Het is makkelijk om terug te vallen op je oude, vertrouwde geur. Inmiddels weet ik wel een beetje wat ik lekker vind qua geur en als ik op verschillende blogs dan weer nieuwe geuren voorbij zie komen, kan ik aan de omschrijving al (bijna) zien of het iets voor mij is of niet. Natuurlijk moet je de geur dan nog even ruiken in real life, maar er zijn geurnoten die ik erg lekker vind: patchouli, sandelhout, jasmijn  en oranjebloesem bijvoorbeeld.

Voor mijn verjaardag kreeg ik wat Douglasbonnen (mijn favoriete verjaardagscadeau) en VVV-bonnen. En zo kwam het dat we afgelopen weekend ineens in de Douglas stonden om een geurtje te kopen. Manlief moest zijn ‘collectie’ ook weer aanvullen (Chanel Allure Home sport <3) en ik kon het ook niet laten…

Keuzestress

Wie kleine kinderen heeft, weet dat winkelen met kids niet echt een groot succes is. Wat kleine boodschapjes doen lukt nog wel aardig, maar écht winkelen is er niet (meer) bij. En Douglas is nou niet echt een winkel waar kids lekker kunnen rondrennen. Dus het kwam er op neer dat ik mijn keuzestress echt even aan de kant moest zetten, en gewoon moest kiezen.

Fleur de parfum van Chloe (4)-

Een tijdje terug had ik een proefmonster van Fleur de Parfum van Chloé geprobeerd. Daar was ik enthousiast over en ik besloot ter plekke: dit wordt mijn nieuwe geurtje.

Fleur de parfum van Chloé

Fleur de parfum van Chloe (1)-

De doos alleen al is prachtig. Het is niet zo’n standaard parfumdoosje als je bij de meeste parfums ziet. Het parfumflesje ligt in het onderste deel van de doos en je moet het deksel er af schuiven om het parfumflesje te zien. Mooi!

Fleur de parfum van Chloe (2)-

Het flesje zelf vind ik ook echt een plaatje: strak en klassiek. Van mij hoeft er aan een parfumflesje niet teveel poespas te zitten: doe maar gewoon strak en functioneel. Dat is hier zeker het geval. Ik heb het flesje nog niet in de kast gezet, veel te jammer, haha. Hij staat mooi te pronken op ons badkamermeubel.

Als je de dop er af haalt, zie je het knopje om te sprayen. De dop bied nog wat bescherming voor als je het parfumflesje mee zou nemen in je toilettas op vakantie.

En, hoe ruikt ie?

Tja, dat vind ik altijd het lastigste met blogs: een geur omschrijven. Ik heb dan ook even de omschrijving van Chloé zelf genomen:

Chloé Fleur de Parfum is een ruimhartig boeket, samengesteld uit het tederste en meest typische deel van bloemen hun hart. Verrassend genoeg ontvouwt zich een lichte pittigheid die doet denken aan de geur van framboos. Nooit eerder had Chloé´s roos zulke fruitige tonen. Het hart van de verbenabloem voegt een frisse en heldergroene dimensie toe, die het rijke rozenhart sublimeert en toch een absolute tederheid behoudt. Het hart van de kersenbloesem verspreid een romige amandelnoot. Met hun volle zoetheid ronden ze de compositie mooi af.

Topnoten: verbena
Basisnoten: rozen
Hartnoten: kersenbloesem

Fleur de parfum van Chloe (7)-

Tja, dat dus. Op basis van deze omschrijving had ik niet gedacht dat Chloé iets voor mij zou zijn. Mijn favoriete geurnoten zitten er niet in. Maar ik vind ‘m echt erg lekker. Niet zo’n standaard geurtje, en toch wel echt iets wat bij mij past. En zo zie je maar dat een omschrijving ook niet altijd alles zegt. Het is een keer iets volledig anders dan waar ik normaal gesproken voor ga. En dat maakt het ook wel weer erg leuk.

Het grappige is wel dat we afgelopen weekend bij mijn zwager in de kas ook flink met rozen aan het ruiken zijn geweest. Hij is bezig met ‘nieuwe’ rozen, en die ruiken zo verschrikkelijk lekker! Ik las bij (sommige) parfums altijd wel dat ze ‘rozen’ als geur hadden, maar de meeste rozen die ik ken(de), ruiken niet zo heel lekker. Tot afgelopen weekend dus, en het waren zelfs 2 verschillende geuren.

Fleur de Parfum van Chloé is verkrijgbaar vanaf € 52,16 (30 ml eau de parfum).

Kende jij de geuren van Chloé al? En zou Fleur de Parfum van Chloé iets voor jou zijn denk je?

xx
Loes5 Reacties

 1. 10 maart 2017 / 07:55

  Ik ken ze wel, heerlijk! Jammer dat ze altijd zo duur zijn. Maar dan is het leuk om zoiets voor je verjaardag te krijgen.

  • Loes
   Auteur
   26 maart 2017 / 14:09

   Klopt, ik wacht ook altijd op een actie van Douglas, dat ze 25% korting doen. Dat scheelt op zo’n bedrag echt veel!

  • Loes
   Auteur
   26 maart 2017 / 14:09

   Haha ja, gewoon al leuk om zo neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *