Mijn 5 favoriete Discovery Channel Programma’s | Persoonlijk

Vandaag een wat bijzonder artikel. Ik zie de laatste tijd veel mensen die schrijven over films die ze gezien hebben of series die ze volgen op bijvoorbeeld Netflix. Ik hou zelf ook enorm van films en series, maar Netflix hebben we (nog) niet. Eén van mijn favoriete kanalen op TV is toch wel Discovery Channel. Ook daar komen de leukste programma’s/series voorbij en vandaag laat ik je zien waar wij ontzettend graag naar kijken. Lees mee!

Gold Rush

Dit is wat Discovery er over schrijft:

“De goudkoorts is terug in Amerika in alweer het vijfde seizoen van Gold Rush. Met nieuwe machines, nieuwe mensen en de terugkeer van een aantal bekende gezichten, belooft het vijfde seizoen er ééntje te worden om te volgen.

Parker Schnabel is ook weer van de partij. Hoewel hij pas twintig jaar is, heeft hij zichzelf meer dan bewezen door het vorige seizoen voor bijna anderhalf miljoen dollar goud naar de oppervlakte te graven. Parker heeft besloten een groot deel van dit geld opnieuw te investeren in zijn apparatuur, waardoor hij de lat nog hoger heeft gelegd voor hem en zijn team. Dit seizoen wil hij het dubbele van vorig jaar opgraven: bijna 60 kilogram.

Ook is de Hoffman crew terug op vertrouwde aarde. Hun vorige expeditie, waarin ze naar Guyana trokken in de hoop grote hoeveelheden goud te vinden, liep uit in een fiasco. Todd Hoffman is veel kwijtgeraakt: crewleden, geld en bovenal zijn waardigheid. Met de staart tussen de benen kwam hij terug, maar hij is vastberaden zijn verliezen van vorig seizoen goed te maken.”

Dit is wel ons meest favoriete programma van Discovery. We volgen dit al sinds het eerst seizoen en sindsdien lijden wij ook een beetje aan ‘goudkoorts’. Fascinerend om te zien hoe het er aan toe gaat op zo’n goudmijn, en nog meer fascinerend om te zien hoe sommige mensen nooit veranderen. Tussen de teams onderling is een leuke strijd ontstaan en personeel wordt ook lekker van elkaar overgenomen. Het is eigenlijk een soort ‘Big Brother’ op het werk, als het ware.

Mijn favoriet is wel Parker met zijn Opa, zo leuk om te zien hoe die met elkaar om gaan. Ik vind het een bijzondere wereld om te bekijken en vind het ontzettend leuk dat Discovery dit uitzendt.

Uitzendtijd: Gold Rush is elke maandag om 21:00 uur te zien op Discovery.

Alaska | THe last Frontier

Dit zegt Discovery er over:

” Het is bijna tachtig jaar geleden dat de Zwitser Yule Kilcher het onrustige West-Europa verliet om een nieuw en vreedzaam bestaan op te bouwen in de koude wildernis van Alaska. En nog altijd wonen zijn nazaten op de afgelegen homestead die ze hier zelf bouwden. Maar nu winters warmer worden en de dieren waar ze op jagen zich verder terugtrekken, zien ze zichzelf genoodzaakt om uit te breiden.

Kleinzoon Atz Lee besluit om een vaste woonplek voor zijn gezin te bouwen bij het jachthuisje zo’n veertig kilometer verderop. Atz Lee’s vrouw Jane is er niet heel enthousiast over, want als voormalig stadsmeisje vindt ze het maar niks om nog afgelegener te wonen. Maar als de Kilchers willen blijven leven in Alaska, is deze uitbreiding noodzakelijk. Al blijkt ook dit seizoen dat het leven in Alaska vol serieuze gevaren zit…

Ook een serie die zich in Alaska afspeelt: The Last Frontier. Nog zo’n fascineren programma. Als je langer kijkt, leer de ‘bewoners’ echt kennen en vind het super om te zien hoe die mensen daar kunnen leven. Ik vind het gewoon heerlijk om zo ongegeneerd mee te kijken in het leven van de familie Kilcher.

Uitzendtijd: Alaska: The Last Frontier is elke zondag om 21:00 uur te zien op Discovery.

Treehouse Masters

Dit zegt Discovery er over:

“Wie wilde er als kind geen boomhut hebben? Een eigen plekje om je terug te trekken, hoog verscholen in de bomen, ver van ouders of andere bemoeials. Maar ook veel volwassenen dromen nog steeds van een eigen huisje hoog in de bomen. Wie het echt groots en bijzonder wil aanpakken, belt daarvoor Pete Nelson en zijn Treehouse Masters.

De crew bouwt de meest fantastische boomhutten in alle soorten en maten. Zo maken ze in het nieuwe seizoen een idyllisch paleisje voor een klant die een energy healer is en de boomhut onder meer als praktijkruimte wil gebruiken. Juist door de plek tussen bomen voelt ze zich tijdens haar sessies nog meer verbonden met de natuur. En voor een echtpaar op een landgoed in Californië, die een lange familietraditie kent in het maken van snoepgoed, maken ze een complete candy kitchen, geplaatst in een haag van kamferbomen en met uitzicht op hun prachtige wijngaard. Het zijn sprookjesachtige woningen die even praktisch als sfeervol zijn en waarin je je als volwassene weer even helemaal kind waant.

Uitzendtijd: Treehouse Masters is elke vrijdag om 22:00 uur te zien op Discovery.

Je moet er voor de grap eens op googlen, zoveel leuke projecten! Dit is een serie die regelmatig wordt herhaald, en dat vind ik helemaal niet erg. Elk ding wat ze maken is echt een juweeltje, en stiekem wilde ik dat ik een grote tuin had, want dan kon er bij ons ook een treehouse komen. Geweldig toch, zo’n ‘volwassen boomhut’, eigenlijk gewoon een vakantiehuisje in je eigen tuin.

 

Salvage hunters

Dit is wat Discovery er over schrijft:

“Antiekhandelaar Drew Pritchard reist het land weer door op zoek naar bijzondere items die hij kan opkopen, opknappen en doorverkopen. Met zijn enorme kennis van zaken weet hij de mooiste items te vinden in schuren en kelders.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Salvage Hunters’ valt hij met zijn neus in de boter als hij op bezoek mag bij Voewood House, een statig landhuis in Norfolk dat vol staat met prachtige oude meubelen. Hij vindt er een Eames Chair uit de jaren vijftig en een industriële barkruk uit dezelfde periode. Maar kan hij er ook een goede prijs voor krijgen? Laat dat maar aan de slimme handelsgeest van Drew over.”

Ik kan niet helemaal uitleggen waarom ik dit nou zo’n leuke serie vind. Ik denk dat het komt omdat in het Verenigd Koninkrijk is: ze komen op de meest prachtige plekken. Daarnaast vind ik het ook bijzonder om te zien wat voor spullen ze allemaal vinden (voor mij vaak in de categorie ‘ouwe meuk’), en dat ze er dan ook nog een flink bedrag voor krijgen. Drew heeft echt verstand van dingen, zo leuk om te zien!

Het laatste seizoen van Salvage Hunters is afgelopen. Benieuwd of er nog afleveringen worden uitgezonden? Klik dan hier voor de tv-gids.

Auction Hunters

Dit is wat Discovery er over schrijft:

“Elke dag komen in de Verenigde Staten duizenden opslagboxen van wanbetalers onder de hamer op openbare veilingen. Na een vluchtige blik, en zonder de spullen aan te mogen raken, moeten de deelnemers beslissen welke prijs ze voor de gehele inboedel over hebben. Hebben ze een goudmijntje?

Dit is het werkterrein van de ervaren koopjesjagers Clinton Jones en Allan Haff die van deze bizarre veilingen hun business hebben gemaakt. Ze hebben een neus voor zeldzame spullen en kunnen aan de kleinste details zien of ze te maken hebben met een kostbaar item of met waardeloze rommel. Een spannend spel waarbij ze spelen tegen de beste bieders uit de markt en geld moeten uitgeven om geld te verdienen. Van een antieke koets tot wapens uit de Amerikaanse burgeroorlog. Maar hoe doorgewinterd deze ‘auction hunters’ ook zijn, ook voor hen blijft het elke keer weer een verrassing wat ze daadwerkelijk tegenkomen. ”

Ook hier kijken we altijd met veel plezier naar. Het is een wereldje wat ik zonder Discovery nooit had ontdekt, en ook dit is echt fascinerend. Hoe ze het elke keer voor elkaar krijgen om geld te verdienen met iets wat een totale gok is op voorhand, ik vind het knap.

Discovery channel

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, valt me op dat ik eigenlijk maar 1 woord voor de bovenstaande programma’s heb: Fascinerend! En dat geldt voor allemaal. Het is informatief, maar tegelijkertijd ook erg vermakelijk om naar te kijken. Echt een ‘ontdekking’!

En dan hebben we natuurlijk ook nog: Chasing Classic Cars, Fast ’n Loud, Ice Lake Rebels, Outback Truckers, Railroad Alaska, River Monsters, Ultimate Survival, WheelerDealers, Wild WIld West with Ray Mears, American Loggers,  Auction Hunters, Auction Kings, Bear Grylls shizzle, Dual Survival, Dynamo, Magician Impossible, Tanked, Flying WIld Alaska, Property Wars, Storm Chasers en Troy.

Ik schrok eigenlijk een beetje van mijn lijstje, wat zijn er veel leuke programma’s op Discovery! Dat wist ik natuurlijk al, maar nu ik het zo bekijk, zijn het er echt heel veel!

Who needs Netflix when there’s Discovery?

Wat is jouw favoriete Discovery programma?

xx
Loes

5 Reacties

 1. 16 maart 2016 / 14:25

  Ik vind Discover Channel ook altijd fijn om te kijken. Rustgevend ofzo. Leuke programma’s heb je op een rij gezet!

  • Loes
   Auteur
   17 maart 2016 / 11:02

   Haha, dat gevoel heb ik er ook bij: dat het rustgevend is. Ik zap bijna nooit weg, haha, lijkt wel haast een verslaving!

 2. 9 mei 2017 / 16:32

  Discovery heeft het allemaal, spanning, rust, romantiek, natuur en vooral het is allemaal ECHT.
  Mijn favoriet is Gold Rush, maar voor The Wheel blijf ik ook thuis…of ik neem het op 🙂

  • Loes
   Auteur
   10 mei 2017 / 13:38

   Haha, yes, wij nemen ook veel op van Discovery. Er is ook ZOVEEL leuks te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *