Leuk voor in huis: draadmandjes | Interieur

draadmandje inspiratie

Toen ik laatst een keer bij de Action liep voor wat zinloze boodschappen, viel mijn oog op een schap met van die geweldige draadmandjes. Ik bedacht me geen moment, en gooide 2 zwarte exemplaren in mijn winkelmandje. (Ze hadden overigens ook fellere kleurtjes, maar die passen niet zo in ons paarse interieur.) Eenmaal thuis dacht ik: wat zal ik er eens in stoppen… En ondertussen liggen die dingen dus al 3 weken niks te doen in huis. Pinterest is altijd een leuke inspiratiebron, dus vandaag laat ik draadmandjesinspiratie (woordwaarde, iemand?) zien en laat ik je ook zien wat ik uiteindelijk met mijn draadmandjes heb gedaan.

Ik vind deze setting echt mooi clean: niet teveel kleur, niet teveel poespas. Mooi strak!

In het blauw ook erg leuk, maar qua kleur dus niet geschikt voor mij huis. Wel grappig dat je ook ineens overal van die zogenaamde woonkettingen ziet: een ketting met grote houten kralen.

Eentje die mij persoonlijk wel aanspreekt (maar manlief wat minder): een mandje met draadjes en klosjes. Ik vind het er wel gezellig uit zien.

Dit is meer een mandje van kippengaas, maar ik vond het wel weer erg grappig, ook met die klossen zo. Dit past qua stijl overigens totaal niet in ons huis, maar he, ik denk even ‘outside the box’!

Deze roze mand is wel een stuk groter dan de mandjes die ik heb gekocht, maar ik vond dit wel weer een mooi exemplaar. En heel toepasselijk voor mijn blog: hier ligt een haakwerkje in opgeslagen!

Soms dan denk ik wel eens: ik wil alles anders in huis. En dan wordt alles zo’n mooie kleur als hier: koper of rose goud (hoe je het maar wilt noemen). Dat is echter niet een reële wens, dus blijf ik maar gewoon lekker naar kijken.

Ook mooi, maar stiekem meer iets voor de herfst (vind ik persoonlijk dan he): deze mand met pompoenen!

Dit is wel een van mijn 2 favorieten: met een mooie woonketting en jawel: cactussen!

En tot slot cactussen die ik wel heel grappig vind, alleen al vanwege het feit dat er gewoon een onderzetter van kurk onderin ligt, zodat je er fatsoenlijk iets in kunt zetten! Qua kleuren weer niet geschikt voor mij, maar je ziet dat het eigenlijk niet uit maakt wat je er in stopt: alles kan!

Mijn eigen draadmandjes

En wat heb ik er dan uiteindelijk zelf in gestopt?

draadmandjes (2)

Ik had nog prachtige paarse wol liggen (met kleurverloop, mooi hè?). En daar ben ik eens mee aan het punniken gegaan (daarover binnenkort meer!).

draadmandjes (5)

En toen ik daar een bolletje van draaide, paste hij eigenlijk precies in het draadmandje.

draadmandjes (6)

Nog even vanaf de andere hoek.

draadmandjes (4)

En in de andere heb ik een prachtige grote dennenappel gestopt. Dit is een souvenir aan de vakantie in Zuid-Frankrijk en Spanje (waar ik ten huwelijk ben gevraagd, waahh!!). Deze dennenappel lag toen bij de caravan in Zuid-Frankrijk, en die vond ik zo leuk, dat ik ‘m meegenomen heb. Hij heeft tijden een beetje ondankbaar in de bak gelegen, maar nu mag ie fijn de show stelen in z’n draadmandje!

Ik weet niet of ik dit zo laat (op zich vind ik het allemaal nog niet zo heel erg spannend), maar voorlopig blijft het even zo.

En, heb jij ook van die leuke draadmandjes in huis? Wat heb je er in gestopt? En wat vind je van mijn ‘inrichting’? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

3 Reacties

 1. Marian
  19 december 2020 / 00:18

  Hallo Loes,

  Wathelet je een leuk blog. Ook de punnikmachine wat een handig ding.
  Onze schoondochter wil graag hun dochters naam in een ring dus leek mij zo’n machientje handig.
  Kan ik het ergens kopen in NL?

  Dank je
  Groetjes
  Marian

  • Loes
   Auteur
   22 december 2020 / 16:15

   Hoi Marian,

   Dank voor je compliment! Ik heb mijn breimolen (punnikmachine) via een groothandel gekocht. Hij is van Prym en via internet wel te vinden (als je via google breimolen prym zoekt, krijg je genoeg resultaten). Denk dat een handwerkwinkel met wol en garen ‘m ook wel moet hebben. Hier een voorbeeldje in elk geval.

   Fijne dagen!
   Groetjes, Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *