Knipsels van week 34: de 3 A’s: Almelo, Antwerpen en Amersfoort

Tijd voor de knipsels van week 34! Iets met een prachtige trein (genaamd ‘De Blauwe Engel’) in Almelo, een nachtje weg in Antwerpen en een kraambezoekje in Amersfoort. En bij dat laatste bezoekje besloten we eten te bestellen, waar we vervolgens 2,5 uur op hebben moeten wachten. Vandaar dat er vandaag om 6 uur geen artikel stond. Anyway, ik ga gauw beginnen!

Maandag

Maandag was een heel gezellige dag op kantoor: Ton kwam lunchen met Lize en Pepijn. En Pepijn wilde erg graag kleuren. Gelukkig had ik nog wat lege pagina’s die wel wat kleur konden gebruiken, haha.

ZIe je dat geconcentreerde gezichtje?

Lize vond het maar wat gezellig, zo bij mama op kantoor: ‘Er waren wel weinig meisjes, mama!’.

En deze meneer at ook een lekker broodje.

’s Avonds gaan we op visite bij opa en oma die eindelijk (…:)) weer terug zijn van vakantie. De souvenirs werden direct in gebruik genomen!

Dinsdag

Goedemorgen! Tijd om de haren te kammen. Pepijn wil ook altijd graag de prinsessenspray van Lize in zijn haar, hihi.

We doen vandaag eerst boodschappen en haasten ons vervolgens naar het station. ‘De Blauwe Engel’ komt vandaag in Almelo, en dat is een trein die normaal gesproken alleen in het museum staat. Het leek ons wel leuk om die te gaan bekijken. We lunchen even lekker in het parkje.

En komen dan deze prachtige auto tegen. <3 <3

Best een leuk plekje zo bij de haven. Ik kom hier eigenlijk veel te weinig.

Als we onze auto in de parkeergarage zetten, zien we dat er achter de parkeergarage, op het rangeerterrein een soort ‘afzetting’ is waar veel mensen naartoe gaan. Wij besluiten hetzelfde te doen. Eigenlijk hadden we moeten aanmelden om erbij te zijn, maar die lieve mevrouw liet ons toch toe op het terrein.

De trein wordt gebruikt in een toneelstuk dat binnenkort wordt opgevoerd (Het verzet kraakt) en het koor staat alvast wat liedjes te oefenen. Zie je trouwens wat voor mooie plek ik heb gevonden? Ik sta al een half uur met de kindjes helemaal vooraan, en denk: zo kunnen we de trein goed zien!

Niet dus, want als de trein aan komt rijden, komt de cameraman van RTV-oost echt PAL voor onze neus staan. Zo gemeen!

Maar gelukkig kan ik nog wel 2 mooie foto’s van de trein maken. Echt een plaatje om te zien! Nadat de trein gearriveerd is, gaan we weer naar de auto.

En kijk hoeveel mensen er buiten het hek moeten blijven staan. Hebben wij even geluk gehad!

’s Avonds fietsen we nog even naar Opa en Oma en opa blaast nog een beetje lucht in de bandjes van Lize’s fiets.

Woensdag

Woensdagochtend beginnen we weer bij logopedie en de zon begint al aardig kracht te krijgen op de vroege morgen.

We vertrekken naar Hengelo om mijn zusje Margot op te halen en deze foto stuur ik met de melding dat we onderweg zijn. Fotomodel he?

We rijden naar het Lutterzand vandaag. En het is nog helemaal niet zo druk gelukkig.

Pepijn moet wel even een beetje wennen, hij blijf nog veilig bij de handdoek spelen.

Gelukkig duur het niet zo heel lang voor hij los komt en dan wordt er heerlijk geplonst in het (koude) water en gespeeld in het zand.

Het water is heel ondiep, dus je kunt er best wel stukjes lopen, heel leuk om te doen (en goed om even lekker af te koelen).

We lunchen bij het strandpaviljoen en ik ga voor Tunbröd met pulled pork. Die valt helaas een beetje tegen.

En ’s middags leg ik het kleed (vol zand, haha) nog even in de tuin: het blijft een soort uitnodiging om op te gaan zitten, haha.

’s Avonds stuur ik deze foto naar mijn schoonmoeder: die prachtige schelpen tussen de pilea’s komen van Utah Beach (in Normandië). Zulke mooie schelpen!

Donderdag

Ik maak vandaag weer eens geen enkele foto. Gelukkig maakte ik er de rest van de week genoeg :-).

Vrijdag

Goedemiddag Antwerpen! Vrijdag rij ik met Nicole en Ella naar Antwerpen. Als we om 13:00 onze koffers op de hotelkamer hebben achtergelaten wandelen we de stad in.

Zo prachtig, die mooie gebouwen!

We komen allemaal leuke winkels tegen, zoasls Veritas. Naast tassen, schoenen en andere leuke accessoires verkopen ze er ook naai-benodigdheden. Ik kan het niet laten om kurk te kopen: voor die leuke knijpportemonneetjes!

We strijken ook nog even neer bij Lush, die winkel kun je al van verre ruiken, mmh!

En we vergapen ons aan het plafond van de Stadsfeestzaal.

Deze foto maakte ik ter inspiratie: hoe leuk is het om de koordjes van je trui zo te pimpen?

Na een geslaagde shopsessie hebben we wel wat honger gekregen (en trek in wijn!). We strijken neer bij Localstore en krijgen echt een super leuk bordje met allemaal lekkers.

Binnen is het ook heel leuk: ze verkopen kaasjes en allemaal lekkerneijen, maar ook planten! Wat een leuk plekje. En wat een leuke meiden werken hier.

Daarna lopen we door naar de Graanmarkt, waar ik lekker mosselen bestel. Wat een pan vol, ik krijg het allemaal niet op.

Nicole gaat voor berloumni (gegrilde kaas) en dat ziet er prachtig uit!

Als we naar huis lopen, tref ik dit coole tasje in de etalage van Armani Jeans. Love die ogen! Inspiratiefoto dus.

Zaterdag

Goedemorgen! Gisteravond viel ons oog op het leuke tentje ‘Natuurkost’ en we strijken hier neer voor ons ontbijt.

Wat een dikke vette aanrader is dat zeg! Ik ga voor de yoghurt met fruit en granola, en Nicole neemt een omelet met feta. Ook de Chai Latte smaakt super lekker.

Daarna lopen we door naar het Modemuseum. Ik mocht helaas geen foto’s maken van de collectie, en eigenlijk is dat heel erg jammer. Dit was een super leuke expositie met heel veel draagbare dingen. We hebben zo veel leuke dingen gezien die je kunt gebruiken! De expositie liep tot gisteren, en is dus nu niet meer te zien, dus ik ben blij dat we dit nog even hebben kunnen zien.

We komen echt allemaal leuke winkeltjes tegen overal, en ik stuur natuurlijk even een foto van dit boek (Takkie) naar mijn familie (op de middelbare school werd ik Takkie genoemd, vanwege mijn achternaam (meisjesnaam). Onze familiewhatsappgroep heet dan ook ‘de Takkies’.).

We ploffen neer bij St. Vincents, ook alweer zo’n leuke winkel/bar. Ik weet niet goed hoe je dit noemt: je kunt er winkelen, maar ze schenken er ook koffie en limonade met overheerlijke huisgemaakte taarten. Bijna jammer om op te eten!

En de drankjes waren ook zo ontzettend lekker. Ik nam de nojito: een mojito zonder alcohol.

Aan het eind van de middag krijgen we toch wel trek en we besluiten weer bij Natuurkost te eten, en ondanks dat de keuken eigenlijk over een minuut dicht gaat, krijgen we toch de tafel vol met eten.

Kijk dan hoe lekker! Na het eten rijden we weer naar huis. En echt, wat was Antwerpen leuk! We heben zo veel leuk, lieve, enthousiaste mensen gesproken, en zo veel leuke dingen gezien! Het was eigenlijk jammer dat we niet nog een nachtje bleven 🙂

Zondag

Goedemorgen! Ik ben ook wel weer heel erg blij om met deze knappe mannen aan het ontbijt te zitten.

Ton gaat nog even oefenen met Lize op de fiets. De pandabeer (die bij ons logeerde) mocht mee in het zitje. <3

’s Middags gaan we op kraamvisite bij vrienden in Amersfoort. Amper 3 weken oud is dit kleine meiske. Zo ontzettend klein! Dat ben ik helemaal niet meer gewend (met die 2 reuzenbaby’s van ons :-)).

We besluiten wat eten te bestellen, maar het duurt echt 2,5 uur voordat het eten komt.. Dat was dus al lang na de bedtijd van deze toppers, en we moesten daarna nog een uur naar huis rijden. De kindjes waren gelukkig lief, het eten smaakte gelukkig ook heel goed en we gingen met een volle buik weer naar huis. Het wat uiteraard wel de laatste keer dat daar iets besteld is, want het was toch te gek voor woorden: zo lang wachten op je eten! We zijn maar blijven wachten, want je hebt zo snel ook niet wat anders, en we moesten toch eten, ha.

Dat laatste zorgde er overigens ook voor dat ik het dus niet voor elkaar kreeg om de knipsels van week 34 op tijd online te zetten: we waren pas om 23:00 u thuis! Gelukkig is dat nu toch gelukt 🙂

Komende week staan er buiten de rommelmarkt niet zo heel veel spannende dingen op het programma.

Hoe was jouw week? Heb je ook lekker van het weer genoten?

xx
Loes2 Reacties

 1. 28 augustus 2017 / 19:27

  Wat een fijne week heb je gehad zeg! Heerlijk zo genieten van het mooie weer met de kindjes. Dat heb ik ook gedaan 😉 En een mooie stad is Antwerpen he? Ik ben er een paar maandjes (voor het eerst) geweest en vond het er fantastisch! Wat slecht trouwens dat je zo lang op je eten moest wachten, heb je wel een klacht ingediend? Echt slecht joh!

  • Loes
   Auteur
   3 september 2017 / 14:58

   Inderdaad, Antwerpen echt zo leuk! EN zo dichtbij eigenlijk ook 🙂 We hebben geen klacht ingediend voor het eten, we bestellen er gewoon nooit weer. Jammer, maar dit kon echt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *