9 x de mooiste naaikamer | Interieur

 

Zoals je misschien wel weet is naaien een grote hobby van mij. Het nadeel van deze hobby is dat je best wat ‘apparatuur’ nodig hebt om het te kunnen doen, en die apparatuur moet natuurlijk ergens staan. Vroeger had ik de zolder waar alles stond, maar manlief vond dat zo ongezellig, en ondertussen is dus alles verhuisd naar de garage. Zo kan ik het in de kamer uitstallen als ik wil gaan naaien, en zit ik niet ‘ongezellig’ op zolder. Het nadeel van deze methode is dan weer, dan je altijd alles op moet bouwen, en op moet ruimen als je klaar bent. Dus als je even snel iets wilt naaien, is dat niet heel erg handig.

Ik vind het altijd heerlijk om bij anderen te zien hoe hun knutselruimte er uit ziet, en daarom laat ik vandaag 9 naaikamers zien. Gewoon om even heerlijk bij weg te dromen! Kijk je mee?

naaikamers

 1. Een mooie pastelblauwe, goed geordende kamer. Ik hou er van hoe deze kamer van die leuke kastjes met vakken heeft, zodat je goed kunt zien wat waar ligt. Voor mezelf mis ik wat ruimte om de vele naaimachines die ik heb op te bergen.

2. Ik vind het idee van zo’n gaatjesbord aan de muur echt geweldig. Daar kun je zulke leuke dingen van maken! En het staat zo artistiek. Om te naaien vind ik de tafel eerlijk gezegd wel een beetje klein.

3. Wauw! Dit is een mooie naaikamer! De tafel is op sta-hoogte, wat ideaal is voor het tekenen van patronen, en om stof te knippen. De naaimachine kan op de tafel er achter, super handig, zo hoef je tussentijds nooit op te ruimen. En dan die lintjes zo mooi georganiseerd. En die garens en bakjes tegen de achtermuur, prachtig!

4. Dan nog een wat rustigere naaikamer, die verdeeld is in 2 delen: een tafel voor het locken, en een tafel voor het naaien. Ik vind de sfeer van deze kamer wel erg prettig: rustig en geordend. Ik mis wel een grote tafel voor het tekenen van de patronen.

5. Oeh, hoe prachtig in pastel. Ik word altijd wel blij van dit soort plaatjes! Overigens weet ik niet of ik hier zou kunnen werken, want er is bijna geen ruimte vrij om een naaimachine neer te zetten. Wel leuk hoe alles gesorteerd is.

6. Als je niet zo’n grote kamer hebt, zul je weer creatief moeten omgaan met de ruimte die je hebt. Meestal kun je nog wel wat de hoogte in, zoals in deze kamer. Leuk hoe de basis mooi wit is gebleven.

7. Dit vind ik ook een creatieve oplossing: de knip- en tekentafel is direct opruim-meubel, helemaal tot de grond. Leuk hoe hier eigenlijk elk plekje op de muur is gebruikt om wat uit te stallen.

8. Ik vind deze muur dus echt helemaal geweldig. Allemaal verschillende kleurtjes en toch super geordend. Dit mag zo in mijn huis (al weet ik nog niet in welke kamer, haha).

9. En tot slot misschien wel mijn favoriet. Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar ik vind het sfeertje in deze kamer gewoon echt fijn. Een mooie witte houten muur en vloer, dat oude naaikoffertje, mooi!

Voorlopig zit zo’n mooie kamer er voor mij (helaas) niet in. Aan de andere kant: dat is maar goed ook, want ik denk dat ik er de hele dag zou zitten. En als ik nu wil naaien, pak ik gewoon de spullen uit de garage en ruim daarna alles weer op.

Welke kamer is jouw favoriet?

xx
Loes
 

4 Reacties

 1. 27 augustus 2016 / 18:07

  Inderdaad heerlijk om binnen te kijken bij andere naaikamertjes! Zelf heb ik mijn domein op zolder. Een favoriet heb ik niet bij de foto’s, er zitten leuke elementen in alle kamers. Zelf zou ik vooral gaan voor dichte kastdeuren en veel opbergdozen, in plaats van losse stofstapels. Dat oogt rustiger.

  • Loes
   Auteur
   31 augustus 2016 / 22:32

   Dat ben ik met je eens: elke kamer heeft wel wat leuke dingen. Ik zou zelf ook liever een dichte kast hebben, met al die stoffen wordt het ook zo stoffig allemaal! En chaotisch. Ach ja, leuk om bij te dromen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *