Dr. Pawpaw Original Balm | Multifunctionele crème

Beautybloggers over de hele wereld zijn het er over eens: Dr. Pawpaw balm is een absolute must have. Een multifunctionele must have, want deze balm schijn je overal voor te kunnen gebruiken. Toen ik laatst bij de Etos een tube zag liggen, wist ik: die wil ik testen!

Dr. Pawpaw original balm

dr paw paw balm (1)-

Tja, Dr. Pawpaw Original balm dus, een goedje dat verpakt zit in een catchy gele tube. Zo een die je niet snel over het hoofd ziet. Pawpaw staat voor papaja: een ingrediënt dat zit verwerkt in deze balsem. Papaja zit vol anti-oxidanten, mineralen en vitamines b en c (bron). Daarnaast zitten er nog meer verzorgende ingrediënten in, zoals vaseline, aloë verasap en olijfolie.

Het leuke is dat dit dus echt een tube is die je overal voor kunt gebruiken:

 • als lippenbalsem voor je lippen
 • als creme voor je nagelriemen en handen
 • voor ruwe voeten en hielen
 • als wenkbrauwgel, om ze in model te houden
 • op droge ellebogen en andere droge plekjes op de huid
 • als higlighter
 • als haarserum voor de haarpuntjes

De gele tube is een kleurloze balsem die je dus inderdaad op meerdere manieren kunt gebruiken, maar het schijnt dat er ook een roze en een rode ‘editie’ zijn, die natuurlijk iets beperkter zijn in het gebruik. Die zijn vooral voor je lippen en als rouge bedoeld.

Getest: Multifunctioneel?

dr paw paw balm (3)-

De tube heeft een heel dun uiteinde en je kunt dus, heel fijn, goed doseren. Als je dus maar een klein beetje wilt gebruiken, hoef je ook maar een klein beetje te knijpen. De balm is kleurloos, en voelt heerlijk vet aan. Het is wat ‘dikkig’, wat dikker dan vaseline voor mijn gevoel.

dr paw paw balm (5)-

Het smeert super makkelijk en je kunt het misschien niet helemaal goed zien, maar het glimt prachtig. Het voelt overigens niet vet, en trekt snel in. Op je lippen voelt het ook heerlijk, en het smaakt vrij neutraal.

Of ik er enthousiast over ben? Zeker! In de zomer heb ik gelukkig niet zoveel last van droge plekjes, maar deze tube gaat komende winter zeker mee in mijn handtas.

Kende jij Dr. Pawpaw Orginal Balm al?

xx
Loes4 Reacties

 1. 18 juni 2017 / 09:48

  Ik heb er al wel eens over gelezen, maar was het alweer een beetje vergeten. Dit lijkt mij een heel fijn en functioneel tubetje!

  • Loes
   Auteur
   18 juni 2017 / 21:13

   Jep, dat is het ook. Voor de zomer minder noodzakelijk, maar straks in de herfst gaat hij echt in mijn handtas!

 2. 22 juni 2017 / 14:02

  Klinkt als een erg fijn product! Nooit eerder van dit merk gehoord.

  • Loes
   Auteur
   25 juni 2017 / 20:08

   Het is ook best lastig te krijgen in fysieke winkels, maar gelukkig online wel te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *