De konjac-spons | Beauty review

konjac spons

Op veel beautyblogs zag ik een tijdje geleden de konjac-sponsjes voorbij komen, om je gezicht mee te reinigen. Ik vond het een fascinerend ding, maar kwam ze eigenlijk nog nergens tegen. Totdat ik er in Duitsland bij de DM toevallig tegenaan liep. Ik was toch stiekem wel erg benieuwd, en heb ‘m meegenomen. Inmiddels heb ik ‘m een paar weken in gebruik en kan ik je vertellen wat ik er van vind. Kijk je mee?

IMG_7400

Ik moet zeggen dat ik het in het Duits wel minder ‘aantrekkelijk’ vind klinken, haha: ‘Konjac Gesichtspflege-Schwamm’. Dus.

IMG_7404

Op de achterkant staat wat het precies is. Ik zal het even vrij vertalen, omdat het zo klein toch lastig lezen is, en voor het geval Duits moeilijk is..

De Konjac Spons is een natuurlijk product . Het bestaat uit de plantaardige vezels van de konjac wortel. De plant is afkomstig uit Zuidoost-Azië en de wortel is vanwege de positieve eigenschappen ideaal voor huidverzorging.  Groene thee is rijk aan anti-oxidanten, die de huid tegen vrije radicalen beschermen.

Gebruiksaanwijzing

Voor het gebruik de droge spons drie tot vijf minuten in lauw water dompelen. Door de opname van het water zwelt de spons iets op en wordt hij ook zacht.  De spons is geschikt voor de normale en droge huid.Je kunt de spons zonder verzorgingsproduct gebruiken, maar ook met.

Draai de spons in cirkelvormige bewegingen over je gezicht, hals en decolleté. De speciale structuur van de spons masseert de huid zacht. De peeling verwijdert dode huidcellen op een natuurlijk manier en de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd.

Voor een langere houdbaarheid van de spons, na elk gebruik grondig wassen. Verwijder eventuele reinigingsmiddelen, druk de spons zachtjes uit en hang ‘m te drogen. Voor het volgende gebruik de spons even in het water leggen.

De spons is ongeveer 3 maanden te gebruiken.

Mijn ervaring

IMG_7407

Na het lezen van de verpakking heb ik de spons dus in een bakje met lauwwarm water gelegd. De eerste keer duurde het best lang voordat de spons goed zacht was, maar nadat ie een keer nat is geweest, gaat dat bij het volgende gebruik makkelijker moet ik zeggen.

De geur van de spons is een beetje fris. Niet vies, maar om nou te zeggen dat ie echt lekker ruikt… Als je ‘m op je gezicht zet, voelt dat heel prettig aan. Heel zacht, met een beetje een gel-achtige structuur. Je hoeft inderdaad echt geen reinigingsproduct te gebruiken, want na gebruik van de spons alleen voelt mijn huid al super schoon en zacht aan.

Het opdrogen gaat heel makkelijk: je hangt ‘m bijvoorbeeld gewoon aan de douchedeur. Hij doet er overigens wel even over voor ie weer helemaal droog is, maar dat is natuurlijk niet zo erg.

Ik moet zeggen dat ik het eerst wel even wennen vond dat de spons een paar minuten moet weken voordat je ‘m kunt gebruiken, maar zowel onder de douche als ’s avonds bij de wastafel begin ik mijn routine met het in een bakje leggen van de spons. Dan poets ik mijn tanden, en dan ben je zo al 2 minuten verder.

Voor de volledigheid heb ik ‘m zelf ook een keer geprobeerd met een reinigingsproduct, maar dat voegt voor mij niet zoveel toe, ik vind de spons zonder reinigingsmiddel stiekem fijner.

Deze Konjac Spons kost € 2,45 bij de DM in Duitsland.

Kende jij de konjac spons al? En ben je ook een tevreden gebruiker? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

4 Reacties

 1. Edsther
  20 mei 2016 / 07:21

  Ik kende hem inderdaad al en gebruik hem ook regelmatig. Ben zeer tevreden.

  • Loes
   Auteur
   21 mei 2016 / 20:40

   Ook van de DM of gewoon in Nederland geshopt?

 2. 20 mei 2016 / 08:18

  Ik heb deze een hele tijd geleden gekregen bij een pers event, maar ik moet hem echt nog steeds proberen. Dat ga ik binnenkort dus maar eens doen 🙂

  • Loes
   Auteur
   21 mei 2016 / 20:41

   Ik kan het echt aanraden! ik wissel nu af met Lush Ultrabland (die doe ik ’s avonds en dan ’s ochtends de konjac spons) en dat bevalt echt prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *