Huis

Begin volgend jaar wordt onze benedenverdieping verbouwd. Er komt een nieuwe keuken, een nieuwe vloer en onze muren worden glad gestuukt. Na onze 11 jaar hier is alles wel aan wat ‘verfrissing’ toe en nu de kids wat ouder worden, is het ook tijd voor nieuwe meubelen.

Hoe we nu wonen

Dit is onze huidige situatie:

Ons huis heeft wat uitdagingen qua inrichting. Over de gehele breedte van het huis hebben we 6 meter. Voor aan ons huis hebben we een soort uitbouw, die er voor zorgt dat er een extra hoekje aan ons huis zit. Daar stond voorheen het speelgoed van de kinderen, maar is nu een beetje een ’troephoekje’ geworden.

Er zitten aardig wat ramen in ons huis, wat voor heel veel licht zorgt. Het is soms ook lastig om de meubels op een juiste plek te plaatsen.

De raamdecoratie willen we graag behouden.

Ons eigen idee was om de bank en de TV om te draaien, zodat de TV aan de andere muur komt. Op die manier kijk je vanaf de bank naar buiten. We willen wel graag een andere bank waar je beter op kunt zitten. Onze huidige bank is 4 meter breed en meer een hangbank dan een zitbank. Dat zien we graag anders.

Vanaf het speelhoekje kijk je zo naar de achterkant van ons huis, waar we rechts tussen de twee ramen nog best een stukje muur hebben. We zijn het dressoir behoorlijk zat en zoeken naar iets meer in de hoogte daar (denken we :)).

Even vanaf de eettafel terug de kamer in kijken.

Op dit moment hebben we een eetkamertafel die 2.40 meter is. Omdat we een eiland in onze keuken krijgen, gaat die tafel niet meer passen zoals het nu staat.

De nieuwe keuken

Onze nieuwe keuken wordt helemaal anders dan wat we nu hebben. Er komt een schiereiland in, die begint tussen de schuifpui en de deur naar de bijkeuken. De achterwand (zonder tijger overigens, die is puur ter illustratie voor onze 6-jarige zoon en tijgerfan toegevoegd ;)) wordt bijna volledig gevuld met kasten: nog een klein stukje muur is te zien.

De kleuren op bovenstaande tekening komen niet helemaal overeen met de werkelijkheid. De kleuren (helaas van eigen foto) worden ongeveer zo:

De kastjes in het schiereiland zijn niet helemaal wit, maar een hele lichte kleur grijs. De kleur van het hout is walnoot en we krijgen een donkergrijs werkblad.

Nog even een tekening van het ontwerp met wat maten er bij:

 

20210606122305842-10

Tussen het eiland en de buitenmuur houden we ongeveer 3,10 meter over (van de 6 meter die er in totaal is).

Onze nieuwe vloer

We hebben gekozen voor een lichtgrijze PVC-vloer met tegelmotief (60x60cm).

Plattegronden van ons huis

Dit is de tekening van de voorkant van ons huis. Onze woonkamer is daar 6,68/6 bij 4 meter.

Dit is de achterkant van ons huis, met de oude keuken erin getekend: dat stuk is 6 x 4 meter.

Voor de schuifpui (ongeveer 2,10 meter breed) naar de tuin ligt een convectorput.

Het stuk naast de hal, tussen de keuken en woonkamer is 2,60 x 2,60 meter.

Betekent dat ons huis 10,60 meter lang is. Ons huis is 2,45 meter hoog.

5 ramen hebben een breedte van 1,45 cm en beginnen op 49 cm van de grond.

Het grote raam aan de voorkant is 2,10 meter breed. De ramen op de onderste plattegrond kloppen dus niet helemaal.

Onze hulpvraag

Onze hulpvraag is eigenlijk concreet: kunnen jullie ons helpen met het indelen/inrichten van ons huis? De uitbouw aan de voorkant is een uitdaging en ook de lange muur in het smalle gedeelte vinden we lastig.

Wat we mooi vinden

Op dit moment hebben we veel paarse accenten in huis (heidepaars), met wat okergeel en donkergroen. Die kleuren mogen wat ons betreft terug blijven komen. Gezien de vloer grijs wordt, blijft dat wel passen.

Eetkamer:

We vinden eettafel Colombo heel erg mooi vanwege zijn vorm. 200 x 120 cm zou moeten passen. Wel in de kleur railway brown.

COLOMBO" ovale eetkamertafel - massief kikar - XOOON

 

Qua stoelen vinden we model Tatum heel leuk (en lekker zitten):

XOOON zwarte poten - stof Pala Okergeel

De stoelen hoeven niet allemaal dezelfde kleur, mix met bijvoorbeeld grijs mag. We hebben ook zitten denken of het een leuk idee is om een bankje voor het raam te zetten, zodat je daar wat minder loopruimte hebt, en toch voldoende zitplekken.

 

Naast de kookplaat en in de kastenwand boven de lage kastjes willen we graag witte hexagontegels (zoals op bovenstaande foto). De kleur die de muur er boven gaat krijgen is waarschijnlijk deze kleur groen:

Woonkamer en tussenstuk

Zoals gezegd willen we wel graag van ons dressoir af. Het is nu een verzamelplek voor rommeltjes en de opbergruimte die we er in hebben is niet optimaal. Daarnaast worstelen we met onze speelhoek. Al het speelgoed staat nu los of zit in manden, wat ook heel erg rommelig oogt. Het zou fijn zijn om het speelgoed op een betere manier op te ruimen.

Qua bank lijkt het ons wel leuk om weer voor een hoekbank te gaan. Wel zouden we dit keer graag een exemplaar willen hebben met een wat minder diepe zit, zodat je er goed op kunt zitten. Ook willen we graag dat de bank op pootjes staat, zodat de robotstofzuiger er makkelijk onderdoor kan.

We vinden bijvoorbeeld model Urban heel mooi met poot B en extra opbergruimte :).

Voor kasten etcetera vonden we heel veel in de showroom mooi. Kiezen is lastig, dus daar laten we ons graag over adviseren. Liefst niet te wit/licht van kleur, we vonden dat railway brown wel een mooie kleur.